Silviu Mares 11 ianuarie 2018

Polițiștii rutieri au acţionat şi săptămâna aceasta pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave. În urma activităților din teren, au fost constatate 486 de abateri de la legislația rutieră, au fost reţinute 44 de permise și certificate de înmatriculare.

În perioada 4 – 10 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

În urma activităților, au fost constatate 486 de abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 32 de permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 12 certificate de înmatriculare.

Poliştii rutieri vă recomandă să conduceţi preventiv și pentru o călătorie sigură cu mașina, vă îndeamnă să ţineţi cont de următoarele sfaturi: 

  • Adaptați viteza la condiţiile de drum şi trafic
  • Păstrați distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
  • Nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic!
  • Utilizați luminile de întâlnire şi pe timpul zilei!
  • Evitați acţionarea bruscă a direcţiei și a frânei!
  • Nu vă angajaţi în depăşiri fără a avea o bună vizibilitate!
Pietoni, traversați numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și evitați pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă!
este îndemnul polițiștilor adresat pietonilor.

Comentarii