Silviu Mares 13 august 2016
Nou antrenor la nationala de handbal feminin
A doua victorie pentru nationala de handbal a Romaniei la JO de la Rio
A doua victorie pentru nationala de handbal a Romaniei la JO de la Rio

După victoria contra Muntenegrului, naționala feminină de handbal a României a învins formația Spaniei cu scorul de 24-21 (13-11), vineri, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro și păstrează șanse de calificare în sferturile de finală. Brăileanca Gabriela Perianu a marcat două goluri, în momente importante ale jocului.

Tricolorele, în revenire de formă după debutul ratat de turneu, sunt la a doua victorie și mai au nevoie de măcar un egal în fața Norvegiei, campioana europeană, mondială și olimpică, în ultimul joc din grupă, pentru a continua competiția.

Spania a deschis scorul prin Cabral, dar România a trecut în avantaj în minutul 3, scor 2-1. Spania a mai condus o dată, în minutul 4, scor 2-3, apoi româncele au marcat patru goluri a rând și s-a desprins pe tabelă, scor 6-3 în minutul 10. Echipa noastră a continuat să controleze jocul, dar Spania a reușit egalarea, scor 8-8 în minutul 17. Tricolorele au făcut repede 12-9 în minutul 24, intrând la pauză cu un avans de două goluri, 13-11.

România a început în forță repriza a doua, cu patru goluri consecutive, astfel că scorul a ajuns la 17-11 în minutul 36, cea mai mare diferență înregistrată în acest joc. Româncele s-au relaxat și Spania a replicat, reușind să revină în joc. Timp de 12 minute fetele pregătite de Ryde și Buceschi au marcat un singur gol și au primit 8, astfel că scorul a devenit 18-19 în minutul 47. Meciul a fost pe muchie de cuțit. România a revenit și Perianu a readus echipa noastră în avantaj în minutul 51, scor 20-19. Carmen Martin a egalat ultima dată în minutul 56, scor 21-21, iar finalul a aparținut româncelor, care au marcat trei goluri, parafând victoria cu 24-21.

România: Ionica Munteanu (1 intervenție), Paula Ungureanu (14 intervenții) — Gabriella Szucs, Melinda Geiger (5 goluri), Eliza Buceschi (2), Cristina Neagu (9, 2 de la 7 m), Aurelia Brădeanu (2), Gabriela Perianu (2), Valentina Ardean-Elisei, Oana Manea, Camelia Hotea, Florina Chintoan (1), Patricia Vizitiu (1), Laura Chiper (2).
Spania: Silvia Navarro (9 intervenții), Darly Zoqbi — Marta Lopez, Carmen Martin (4), Neli Alberto, Marta Mangue (2), Macarena Aguilar, Elizabet Chavez (2), Elizabeth Pinedo (2), Nerea Pena (4, 1 de la 7 m), Lara Gonzalez (1), Patricia Elorza (1), Naiara Ekozkue (1), Alexandrina Cabral Barbosa (4, 1 de la 7 m).

Gabriela Perianu a jucat 25 de minute și a înscris de două ori, pentru 6-3 și pentru 20-19 și a blocat două atacuri ale ibericelor. Gabriella Szucs, cealalată handbalistă de la HC Dunărea Brăila prezentă în lotul de la Rio, a jucat doar 10 minute, numai pe faza defensivă.

Comentarii