Silviu Mares 25 iulie 2017
A inceput Festivalul si Concursul International de Canto Hariclea Darclee
A inceput Festivalul si Concursul International de Canto Hariclea Darclee

Între 25 iulie şi 6 august, 200 de tinere talente şi-au dat întâlnire la minunatul eveniment pe care îl reprezintă Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto dedicat memoriei legendarei soprane Hariclea Darclée.
Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée de la Brăila, Ediţia 2017, au început marți, 25 iulie 2017, cu Deschiderea Festivă şi Concertul Inaugural susţinut de laureaţii Premiului I și, respectiv, al Marelui Premiu Darclée, soprana Silvia Micu şi tenorul Ioan Hotea, acompaniaţi la pian de Alexandru Petrovici.

În paralel cu competiţia de canto, pe 29 iulie este programată conferinţa cu videoproiecţii susţinută de muzicologul şi medicul foniatru Dr. Stephan Poen pe tema Din nou despre Gloria Muzicii: Omagiu lui Nicolae Herlea la 90 de ani de la naştere.

În 3 august, marele pianist Matei Varga, venit anume de la New York pentru a celebra Centenarul Dinu Lipatti. În 4 august va avea loc reprezentaţia cu opera I Pagliacci de Leoncavallo, operă în care au triumfat pe scenele lumii Hariclea Darclée, Nicolae Herlea şi Mariana Nicolesco. Pe 5 august, pe Esplanada Dunării se va desfășura tradiţionalul Concert Extraordinar la care iau parte laureaţii Concursului Darclée cu participarea Corului Filarmonicii George Enescu şi a Orchestrei Festivalului Darclée. Dirijor: Maestrul Marco Balderi.

În fine, duminică 6 august, în sala Teatrului Maria Filotti, Juriul Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, prezidat de Mariana Nicolesco, va anunţa câştigătorii Competiţiei din acest an în cadrul ceremoniei de înmânare a premiilor şi a Galei Laureaţilor. Din prestigiosul Juriu Internaţional fac parte Marco Balderi, Eugenio Girardi şi Flavio Trevisan din Italia, Baoyi Bi din China, Stanislaw Daniel Kotlinski din Polonia, Myron Michailidis din Grecia, Stephan Poen din Israel şi Felix Serraclara din Spania.
Organizatori: Fundaţia Darclée, Fundaţia Internaţională Ateneul Român, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Local Municipal, Consiliul Judeţean Brăila, Centrul Județean de Creație și Promovare a Culturii Tradiționale Brăila.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii