Silviu Mares 24 octombrie 2017
Activitati dedicate Zilei Armatei Romane desfasurate astai la Braila

Astăzi, între orele 10.00 – 13.00, la sediul Garnizoanei Brăila va avea loc Ziua Porților deschise, eveniment adresat în special elevilor.

În cadrul evenimentului va fi prezentată o expoziție de tehnică militară, o expoziție de echipamente militare și o expoziție de armament militar. Tot în cadrul evenimentului se vor organiza și exerciții demonstrative.

Tot astăzi, la Centrul Multicultural și de recreere ”Poarta Cetății Brăila”, între orele 14.00-16.00, cu ocazia Zilei Armatei Române va fi prezentată o expoziție de fotografie militară. În cadrul evenimentului vor fi și prezentări specifice armelor și o prezentare a ofertei educaționale. Muzica Militară a Garnizoanei Brăila și colaboratorii acesteia vor prezenta un show aniversar.

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Armatei Române, în datele de 20 şi 23 octombrie s-a desfăşurat programul Ziua Armatei Române în Şcoli, un parteneriat între Garnizoana Brăila şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Scopul activităţii a fost de a aduce în atenţia elevilor semnificaţia Zilei Armatei Române, pe care o sărbătorim în fiecare an la data de 25 octombrie.

Au fost vizate patru unităţi de învăţământ: Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu”, Şcoala Gimnazială „Fănuş Neagu”şi Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”. În cele patru locaţii, s-a deplasat o echipă formată din: ofiţerul cu informarea şi relaţiile publice al Brigăzii 10 Geniu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Cultul Eroilor – filiala Brăila, colonel în rezervă Ionel Teodorescu, reprezentanţi ai Biroului Informare Recrutare al Centrului Militar Judeţean, militari ai Regimentului 528 Cercetare şi reprezentanţi ai Cercului Militar Brăila.

Aceştia au prezentat elevilor semnificaţia Zilei Armatei Române, faptele de arme ale înaintaşilor noştri, aspecte din procesul actual de instruire al militarilor şi din participarea la misiuni pe teritoriul naţional dar şi în afara graniţelor ţării, precum şi oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii