Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
office 7 noiembrie 2012
Alegatorii si candidatii din Braila, invitati in dezbateri electorale organizate de doua ONG-uri
Alegatorii si candidatii din Braila, invitati in dezbateri electorale organizate de doua ONG-uri
Alegatorii si candidatii din Braila, invitati in dezbateri electorale organizate de doua ONG-uri

Alegatorii din patru judete, printre care si Braila, vor putea participa la dezbateri electorale alaturi de candidati, pentru suplinirea lipsei de comunicare in campania pentru alegerile legislative, in cadrul unui proiect derulat in perioada 10 noiembrie-8 decembrie de Asociatia Pro Democratia (APD) si Fundatia Friedrich Ebert Romania (FES).

Proiectul „Alege constient! Alegeri parlamentare 2012” se va desfasura in circumscriptiile Braila, Bihor, Craiova si Prahova.  In cadrul proiectului, alegatorii vor putea participa si la seminarii electorale, primul urmand sa aiba loc sambata in comuna prahoveana Drajna. Cele doua organizatii isi propun astfel sa promoveze „votul corect si constient”.

„Initiativa noastra porneste de la faptul ca in Romania, pe langa scaderea gradului de participare la vot, se manifesta si o lipsa de interes si incredere a cetatenilor fata de viata politica si de exponentii sai. Aceasta apatie a alegatorilor este cauzata printre altele de lipsa de informare asupra rolului institutiilor statului, de preconceptii privind imaginea corupta a oficialilor, precum si de o comunicare nefunctionala intre alesi si cetateni”, potrivit APD.

Cele doua organizatii pun la dispozitia cetatenilor si un Ghid al Alegatorului pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, ce cuprinde informatii despre procesul electoral, despre rolul Parlamentului si despre implicarea cetatenilor in procesele decizionale.

Materialul va fi distribuit in colegiile unde se vor desfasura activitati cu cetatenii, dar si on-line, pe paginile web ale organizatiilor, in format electronic.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.