Silviu Mares 5 iulie 2018

Scene șocante au avut loc noaptea trecută, în Capitală. Psihoza celebrei ambulanţe fantomă care fură copii a făcut ca Doina Popescu -Brăila, o scriitoare din Brăila aflată într-o ambulanţă cu care voia să cutreiere ţara, în cadrul unui proiect profesional, a fost atacată de mai mulți bărbați și femei bătaie, majoritatea de etnie romă, în zona Gării de Nord din București. 

Atacatorii credeau că au de-a face cu celebra Ambulanţă ”negră” care fură copii au înconjurat vehiculul, gata să o linşeze pe femeie.

Scriitoarea Doina Popescu-Brăila, inițiatoarea turneului „Ambulanța pentru Literatură” prin intermediul căruia își promovează cărțile, a fost agresată de un grup de romi.

Deși scriitoarea a încercat să le explice despre ce este vorba, indivizii nu au vrut s-o asculte, devenind din ce în ce mai violenți. Numai intervenția polițiștilor și a mascaților a salvat-o pe scriitoarea Doina Popescu de furia agresorilor.

Doina Popescu-Brăila umblă de ceva timp prin țară cu un microbuz pentru a-și promova operele de creație, autovehicul inscripționat cu „Ambulanța pentru Literatură”. De curând, femeia și-a schimbat mașina cu una mai mare , iar noul microbuz nu este inscripționat. Autovehiculul folosit de Doina Popescu seamănă cu o ambulanță și are numere de înmatriculare provizorii de Brăila.

Miercuri seara, în jurul ore  23,30, scriitoarea a sesizat prin apel 112 faptul că a fost agresată de un grup de bărbaţi, pe o stradă din sectorul 1. La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţiştii Secţiei 3, iar din primele verificări s-a stabilit că femeia, care dormea într-o autospecială inscripţionată cu însemne specifice ambulanţei, staţionată în faţa unui imobil de pe raza sectorului 1, a fost lovită de cinci bărbaţi. Poliţiştii i-au identificat pe aceştia şi i-au condus la sediul Secţiei 3 Poliţie pentru audieri

Mulţi dintre cei prezenţi au transmis live scenele pe Facebook, provocând o adevărată isterie pe reţeaua de socializare, dar între timp filmulețele au fost șterse.

Scriitoarea Doina Popescu-Brăila a refuzat transportul la spital, dar a primit îngrijiri medicale chiar în curtea secţiei de poliţie.

Comentarii