Silviu Mares 27 decembrie 2017

În perioada 22-26 decembrie a.c., poliţiştii brăileni, sprijiniţi de echipaje de jandarmi, au acţionat pe raza municipiului şi a judeţului, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Acţiunile poliţiştilor au vizat, în special, combaterea faptelor antisociale ce se comit în zona discotecilor, barurilor, cluburilor şi a altor localuri de alimentaţie publică, verificarea legalităţii comercializării pomilor de Crăciun şi a produselor pirotehnice, depistarea şi sancţionarea şoferilor care conduc vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 125 de societăţi comerciale, au fost legitimate 900 de persoane, 127 fiind fiind controlate corporal sumar. Au fost destrămate şapte grupuri infracţionale şi au fost oprite în trafic peste 500 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 108 conducători auto.

De asemenea, au fost constatate 5 infracţiuni şi au fost aplicate 322 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 101.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 280 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 28 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 14 la alte acte normative.

Ca măsură complementară, au fost ridicate 22 de permise de conducere, retrase 12 certificate de înmatriculare.

În ziua de Crăciun, la ora 20:00, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au identificat pe un brăilean, în vârstă de 53 de ani, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Pietăţii, din cartierul Hipodrom, afându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea o îmbibaţie alcoolică de 0,75 mg/l în aer expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului

La data de 26 decembrie, ora 00:35, poliţiştii l-au depistat pe un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din judeţul Vaslui, în timp ce conducea autoturismul având autorizaţia provizorie de circulaţie expirata din data de 25 decembrie 2017.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice unui autovehicul neînmatriculat.

Comentarii