Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Anamaria Corneanu 28 aprilie 2014
Amenzi grele pentru nereguli
Amenzi grele pentru nereguli
Amenzi grele pentru nereguli

 

Sute de kilograme de peşte stricat au fost retrase de pe piaţă, ca urmare a controalelor amănunţite efectuate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor Brăila. La peste 340 de kg peşte s-au constatat abateri de la legislaţia în vigoare, motiv pentru care s-au aplicat 4 amenzi contravenţionale în valoare de 32.000 lei.

Comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Brăila au efectuat în perioada premergătoare Floriilor ample controale la operatorii economici care comercializează peşte şi produse din peşte. În urma verificărilor desfăşurate la 9 agenţi economici, s-au constatat destule abateri, printre cele mai dese fiind modul de depozitare şi comercializare a peştelui şi a produselor din peşte, lipsa afişării cantităţii de peşte din conservă, precum şi lipsa plachetei INFOCONS.

Dumitru Marta, comisar şef adjunct al CJPC Brăila:

Opt operatori au avut abateri de la legislaţia în vigoare. Au fost controlate 876 kg de peşte şi conserve din peşte. La 348 kg au fost abateri, printre care nerespectarea condiţiilor de păstrare, lipsa afişării stării termice, lipsă ţară de origine la peşte, lipsă termen de valabilitate, nu se preciza sursa, adică din crescătorie sau captură. La numite conserve din peşte nu era specificată cantitatea de peşte pe care o conţine, nu era trecut procentul de ulei vegetal, numele importatorului, precum şi faptul că anumite elemente nu erau traduse în limba română. Lipsea şi placheta INFOCONS, lipsa afişării preţului. S-au aplicat 4 amenzi în valoare de 32.000 lei şi 4 avertismente.

Cât timp au durat controalele, comisarii de la Protecţia Consumatorilor Brăila au retras de la comercializare 331 de kg peşte, din care 10 kg oprite definitiv şi 321 kg temporar.

Comentarii