ProBraila 20 iunie 2017
Analiza politică și memoria scurtă a Simonei Drăghincescu
Analiza politică și memoria scurtă a Simonei Drăghincescu
Analiza politică și memoria scurtă a Simonei Drăghincescu

Consilierul PND Simona Drăghincescu a devenit în ultimul timp un analist universal, care vrea să demonstreze că se  pricepe la tot și la toate. După ce a obținut printr-un concurs (de împrejurări) un post călduț de director adjunct la R.A. ”Zona Liberă” Brăila, instituție aflată în subordinea Consiliului Municipal Brăila, doamna Drăghincescu a devenit un fel de purtător de cuvânt al PSD. Probabil o fi vreo prevedere din fișa postului! Se pare că angajarea pe un post bine plătit, la stat, oferit cu multă generozitate de conducerea PSD Brăila, are darul să șteargă memoria, să o facă pe doamna Drîghincescu să uite criticile pe care le aducea administrației locale conduse de PSD în perioada 2012-2016.

De când a trecut în tabăra PSD, prin protocolul de susținere a administrației locale, doamna Drăghincescu a uitat de gropile de pe străzile din municipiu, dar și de cele de pe drumurile județene, de prețul mare la apa potabilă și pluvială plătit de braileni, de munții de gunoaie pe care-i găsești pe străzile orașului, de haitele de câini comunitari, de noile taxe inventate de administrația locală, fără nicio justificare, cum ar fi taxa pe grădină, supra-taxa pe gunoi, noua taxă DDD etc. Probabil tot în fișa postului doamnei Drăghincescu se află și tentativa vizibilă ca, prin tot felul de declarații și comentarii acide la adresa membrilor PNL, să lovească în imaginea singurului partid din Braila care face opoziție reală actualei administrații locale, conduse de alianța PSD-PND-PMP.

Ținta preferată rămâne fostul viceprimar Alexandru Dănăilă, noul președinte ales al PNL Brăila. E nemulțumită doamna de activitatea lui și a altor liberali, deși viceprimarul Dănăilă s-a implicat în proiecte importante la Primaria Brăila, deși era înconjurat de o armată de PSD-iști care decideau CE, CUM, CINE și ÎN CE FEL!

Cu memoria sa scurtă, doamna Drăghincescu uită și ce a pățit liberalul Ovidiu Nechita cât a fost președinte interimar la Consiliul Județean, când majoritatea PSD-istă de la acea vreme i-a dat o singura atribuțiune, aceea de a semna statele de plată ale angajaților. O cale de a bloca o instituție publică fără să fie trași la răspundere! Așa cum ne-a obișnuit, doamna Drăghincescu nu are limite și atacă PNL Brăila pe tot felul de subiecte, de la neadevăruri despre alegerile interne, la informații aiuritoare despre cum crede ea că au votat unii sau alții dintre membri, tot felul de scenarii care-i trec prin minte, în încercarea de a distrage atenția brăilenilor de la adevărurile triste ale orașului, de la proasta administrare a alianței PSD-PND-PMP din care face parte.

Cu siguranță, este deranjant că Alexandru Dănăila le vorbește brăilenilor despre noua caracatiță pe care PSD o formează în instituțiile publice. Este deranjant că liderii PNL Brăila critică guvernarea locală jalnică a alianței conduse de PSD, guvernare la care este părtașă și doamna Simona Drăghincescu! Rămâne, însă, peste măsura puterii de înțelegere a unui om normal cum, doar pentru un post bine plătit la stat, oferit de PSD pentru serviciile prestate în alegerile locale din 2016, dar și pentru actuala susținere din Consiliul Local și Consiliul Judetean, cineva poate să își schimbe percepția asupra unor principii după care pretinde că se ghidează în viață.

Îmi doresc ca doamna Simona Drăghincescu să se aplece un pic asupra propriei curți, să-i critice pe cei care ar trebui să ia decizii și nu le iau, să își asume dezastrul din administrația locală pe care o susține, să respecte promisiunile făcute brăilenilor în campania electorală. Mai multă aducere aminte și mai puțin circ nu strică nimănui, stimată doamnă!

Dănuț Lungu

Consilier Județean PNL

Comentarii