Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Silviu Mares 22 ianuarie 2019
Antoneta Ioniță

Deputatul liberal Antoneta Ioniță atrage atenția cetățenilor că ordonanța fiscală a Guvernului Dăncilă nu reprezintă decât o măsură disperată de atragere a unor sume de bani la bugetul de stat prin introducerea de noi taxe și impozite.

Antoneta Ioniță spune că cei care vor suporta consecințele introducerii acestei așa zise ”taxe pe lăcomie” sunt tot cetățenii, prin itroducerea unor costuri suplimentare.

Aprobând un set de măsuri populiste, care ar fi urmărit ca scop principal creşterea bunăstării românilor şi îndreptarea unor practici incorecte în domeniul bancar şi în domeniul energiei, artizanii acestui act normativ au încercat, de fapt, să provoace ura românilor împotriva unor instituţii bancare şi companii comerciale pentru a-și ascunde propriile nerealizări ale promisiunilor electorale. Aşa numita taxă pe lăcomie dedicată sectorului bancar în funcție de nivelul dobânzii ROBOR poate ajunge la 0,5% din activele bancare şi se va percepe trimestrial. Așa ceva nu mai există nicăieri în lume!
spune deputatul Antoneta Ioniță.

Parlamentarul brăilean spune că rezultatul acestor măsuri va duce la creșterea ratelor la bănci, înăsprirea condițiilor de creditare dar și creșterea taxelor pe care le percep băncile.

Comentarii