Silviu Mares 10 ianuarie 2017
Anul 2016, unul al performantelor la sectia de judo a CSM Braila
Anul 2016, unul al performantelor la sectia de judo a CSM Braila

Secţia de judo a Clubului Sportiv Municipal Brăila, a avut un an 2016 cu multe medalii, atât la judo cât și la sambo. Sportivii pregătiţi de antrenoarea Carmen Constantin au urcat pe podium la toate competițiile la care au participat anul trecut, chiar dacă susținerea financiară nu le-a permis participarea la competiții amicale, de pregătire.

În anul 2016, Maria Naidin a câștigat medalia de aur la U12, categoria 26 kg, iar la U10, în finalele de la Baia Mare, Bianca Chiriac s-a clasat pe locul al treilea, la categoria 24 kg. La Turnu Severin, în concursul sportivilor U16, Teodora Naidin s-a clasat pe locul al treilea la categoria 48 kg, brăileanca reuşind apoi, aceeaşi performanţă şi la categoria U15. Tot la U15, Andreea Marinescu a ocupat locul 3, la categoria 36 kg.

Dacă la individual Teodora Naidin şi Andreea Marinescu au câștigat medalii de bronz, în competiția pe echipe, cele două sportive pregătite de antrenoarea Carmen Constantin au fost titulare a echipa euroregiunii Sud-Est și au reuşit să devină campioane naţionale.

La Campionatul Naţional de judo pentru U14 Andreea Marinescu a obţinut o medalie de bronz la individual, categoria 36 kg şi una de aur cu echipa. În luna noiembrie, la Campionatul Naţional de Sambo, care a avut loc la Constanţa, sportivul din Republica Moldova, legitimat la CSM Brăila, Radu Malcic a cucerit titlul naţional la categoria +100 kg.

La sfârşitul lunii septembrie, la Drobeta Turnu Severin au avut loc campionatele naţionale de Ne Waza, competiţie la care Teodora Naidin la U16 şi Andreea Marinescu la U15, au obţinut medaliile de bronz.

La Campionatul Naţional de Cadeţi, CSM Brăila a mai bifat trei medalii de bronz, prin Cătălin Varvaruc la categoria 66 kg, Cătălina Varvaruc la categoria 56 kg şi Teodora Naidin la categoria 51 kg. În aceiași perioadă s-a desfăşurat și Concursul Naţional pentru juniori mici, la care Teodora Naidin la categoria 51 kg, Andreea Marinescu, la categoria 40 kg şi Paul Scurtu la categoria 42 kg, s-au clasat pe primul loc.

În perioada 9-11 decembrie s-a desfășurat Festivalul românesc de judo, competiție la care secţia de judo de la CSM Brăila a participat cu 12 sportivi. Sportivii pregătiți de antrenoarea Carmen Constantin au obţinut cinci clasări pe podium.

Cel mai bun rezultat al sportivilor de la CSM Brăila a fost realizat de Maria Naidin, care a câştigat concursul la U14, categoria de greutate 29 kg. Tot la U14, Ştefan Mureşan, la categoria 42 kg, s-a clasat pe locul al cincilea.

Andreea Marinescu, la U16, categoria 40 kg şi Petru Negură, la U10, categoria 46 kg, s-au clasat pe locul al doilea, iar Maria Mureşan la U12, categoria 29 kg şi Paul Scurtu, la U16, categoria 42 kg, au ocupat locul 3.

Alţi trei sporitivi brăileni s-au clasat pe locul al cincilea, Cătălina Varvaruc la U18, categoria 57 kg, Bianca Chiriac şi Dănuţ Tănase la U12, categoriile 26, respectiv 27 kg.

La jumătatea lunii februarie 2017 vor avea loc campionatele naţionale de judo pentru sportivi U18, unde Brăila va fi reprezentată de Cătălina Varvaruc şi Teodora Naidin. Judoka brăileni au demarat pregătirile încă de pe 3 ianuarie.

Comentarii