Silviu Mares 3 noiembrie 2017
Aproape 10 tone de legume si fructe confiscate de politisti

Poliţiştii brăileni, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat, în prima zi din noiembrie, pe raza judeţului Brăila, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Cu această ocazie, poliţiştii au controlat 48 de unităţi comerciale, verificând 20 de planuri de pază ale acestora, legitimat 89 de persoane, au oprit în trafic 98 de autoturisme, testând cu aparatul etilotest 10 şoferi.

De asemenea, au fost aplicate 58 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 26.000 de lei, dintre care 25 pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 13 pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 2 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 13 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 5 la alte acte normative.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au retras un permis de conducere şi un certificat de înmatriculare şi au ridicat în vederea confiscării 9.278 kg de legume şi fructe, în valoare totală de 22.462 de lei, acestea fiind predate unei societăţi de profil în vederea valorificării.

Totodată, poliţiştii au pus în aplicare şi două mandate de executare a unor pedepse cu închisoarea faţă de doi bărbaţi, unul din Însurăţei şi celălalt din comuna Cireşu, condamnaţi pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă, respectiv vătămare corporală.

Cei doi au fost încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

Comentarii