Silviu Mares 12 august 2017
Aproape 20 de tone de criblura asfaltica fara documente, confiscate de politistii braileni
Aproape 20 de tone de criblura asfaltica fara documente, confiscate de politistii braileni
Aproape 20 de tone de criblura asfaltica fara documente, confiscate de politistii braileni

În cursul zilei de joi, 10 august a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Biroului Ordine Publică şi cei ai Secţiei 1 de Poliţie Rurală Brăila, au acţionat, în municipiu şi în judeţ, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Cu această ocazie, poliţiştii au verificat mai multe societăţi comerciale, au legitimat 27 de persoane şi au verificat 25 de autovehicule. De asemenea, au constatat 7 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 8.000 de lei.

În cadrul acțiunii desfășurate, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi cei ai Biroului Ordine Publică au depistat în trafic, pe Şoseaua de Centură a municipiului Brăila, autovehiculul unei societăţi comerciale, din judeţul Ilfov, în timp ce transporta, conform documentelor de însoţire, cantitatea de 22.820 kg de criblură asfatică către o altă societate din Brăila.

În urma cântăririi efectuate de către inspectorii ISCTR Trafic Control a rezultat că acesta transporta de fapt cantitatea de 42.090 de kg de criblură.

Cantitatea de 19.270 de kg de marfă, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă, a fost ridicată în vederea confiscării. Faţă de societatea care efectua transportul de criblură, poliţiştii brăileni au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă, în valoare totală de 5.000 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Comentarii