Silviu Mares 25 octombrie 2017

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat şi desfăşurat la data de 24 octombrie 2017 o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic.

Marți seara, la ora 20:20, pe fondul cinegetic Malu Roşu s-au auzit două pocnituri, specifice unei arme de vânătoare, iar la 22:30, din zona respectivă s-a pus în mişcare o autoutilitară, la volanul căreia poliţiştii l-au identificat pe un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din satul Pietroiu, comuna Vădeni. Bărbatul era paznic de vânătoare al fondului respectiv, care avea în buzunar 3 cartuşe.

În vehicul a mai fost depistat un pasager, în vârstă de 19 ani, din aceeaşi localitate, care ţinea o armă de vânătoare cu ţevi lise, având în buzunarul hainei alte 2 cartuşe.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că arma în cauză figurează pe numele conducătorului auto şi că cele două persoane nu dețin nicio autorizaţie de vânătoare valabilă.

Arma şi cele 5 cartuşe au fost ridicate de poliţişti, iar în cauză a fost întocmit dosar penal. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţie de vânătoare pentru fondul cinegetic respectiv, vânatoarea practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare, vânătoarea practicata de persoane cu atribuțiuni de serviciu în domeniul vânătorii şi pe timp de noapte, fără poliţă de asigurare, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

Comentarii