Silviu Mares 25 octombrie 2017

În dimineața zilei de 25 octombrie, începând cu ora 10.00, pe Platoul din Piața Independenței, s-au desfășurat manifestările dedicate Zilei Armatei Române. Vremea rece, dar și vântul tăios au făcut ca la acest eveniment să participe alături de oficialități civile și militare, doar câteva zeci de brăileni.

După primirea raportului de către locțiitorului comandantului Garnizoanei Brăila, colonel Vasile Ionescu, a urmat oficierea ceremonialului religios, citirea mesajului ministrului apărării naționale, Mihai Fifor, privind sărbătorirea Zilei Armatei României. Prefectul Județului Brăila, Mădălina Cochino a prezentat un mesajul Instituției Prefectului Județului Brăila, iar locțiitorului comandantului Garnizoanei Brăila, colonel Vasile Ionescu, a făcut o evocare a momentului 25 octombrie 1944.

Tot cu acest prilej au fost premiați câștigătorii competițiilor sportive desfășurate în perioada 2-20 octombrie, sub egida “Cupa 25 Octombrie”.

În continuarea activității, garda costituită din militarii unităților brăilene, acestora alăturându-se un pluton format din cadre militare în rezervă și retragere, au prezentat onorul.

Muzica Militară a Garnizoanei Brăila și dansatorii de la Ansamblul Pandelașul au susținut un scurt spectacol muzical – coregrafic.

La finalul manifestărilor, brăilenii au putut viziona o expoziție de tehnică și echipamente militare organizată în Parcarea de lângă Colegiul Gh. M. Murgoci.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Comentarii