Silviu Mares 12 iulie 2017
Asociatia Coloreria prezinta filmul ”Copiii lui Cain”
Asociatia Coloreria prezinta filmul ”Copiii lui Cain”
Asociatia Coloreria prezinta filmul ”Copiii lui Cain”

Miercuri, 12 iulie 2017, de la ora 20:00, la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” va fi proiectat filmul documentar “Copiii lui Cain”. Un film în limba maghiară, subtitrat în limba română despre trei bărbaţi care au comis crime în copilărie.

Asociația Coloreria, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, continuă seria proiecțiilor de filme documentare. Miercuri seara, iubitorii filmului pot urmări documentarul ”Copiii lui Cain”, un film realizat de Marcell Gerő în anul 2014. După ce a absolvit Universitatea de Teatru și Film din Budapesta ca regizor de film, a co-înființat Campfilm în 2007 și a lucrat ca producător în toate proiectele sale, mai puțin pentru documentarul „Copiii lui Cain”, lansat la competiția New Directors de la San Sebastian Film Festival, pe care l-a și regizat.

Eroii filmului ”Copiii lui Cain” sunt trei bărbați care și-au petrecut întreaga tinerețe în centrul de detenție juvenilă Tokol în anii 1980, unde au fost pentru prima dată filmați, confesându-și crimele. Înregistrări tulburătoare din arhivă îi arată mărturisind detalii despre crimele săvârșite și făcându-și planuri de viitor, dar materialul a fost interzis. Pal și-a ucis tatăl, Zsolt și-a ucis un prieten, pe când Gabor și-a omorât profesorul. 30 de ani mai târziu, regizorul îi caută și descoperă secrete nespuse și o țară pe care nu a cunoscut-o niciodată. Destin, păcat și moștenire – văzute prin ochii „copiilor lui Cain”. Documentarul îi urmărește încercând să se reintegreze în societate, aceste trei povești singulare sfârșesc prin a trasa conturul unui stat care oscilează între două ere, pe fondul unui context politico-social actual zbuciumat.

Intrarea este liberă.

Comentarii