office 18 decembrie 2012
Atentie, unul din 25 de sefi ar putea fi psihopat!
Atentie, unul din 25 de sefi ar putea fi psihopat!
Atentie, unul din 25 de sefi ar putea fi psihopat!

Atentie, unul din 25 de sefi ar putea fi psihopat, potrivit unui studiu american, condus de psihologul newyorkez Paul Babiak. Studiul arata ca “psihopatii de succes” ajung adesea sa ocupe pozitii importante in societate, obtinand functii de top in domenii precum: politica, afaceri sau divertisment.

Psihopatul este persoana care sufera de bolile mintale; are o stare morbida caracterizata prin reactii neadecvate la mediu si prin ciudatenii in comportare.

Data viitoare cand va apare seful in fata si va adreseaza vreo critica aspra la adresa eficientei si responsabilitatii de care dati dovada la locul de munca in calitate de simpli angajati, analizati-l cu atentie.

Definiti de cele mai multe ori ca fiind persoane lipsite de instincte morale, psihopatii sunt capabili sa ascunda acest lucru printr-o abilitate naturala de a-si seduce si manipula atat superiorii cat si subordonatii. S-a demonstrat ca cei mai multi psihopati sunt barbati, desi nu exista o explicatie clara pentru acest lucru.

In timp ce unii psihopati sunt agresivi si distructivi, altii care au beneficiat de exemplu de o copilarie fericita si de o buna educatie, sunt capabili sa isi imite colegii si sa obtina performante la locul de munca.

Capacitatea “psihopatilor de succes” de a identifica si de a afisa calitati pe care liderii de corporatii le admira, ii ajuta pe acestia sa urce rapid in cariera in ciuda faptului ca rareori au reale calitati de manageri. Capacitatea de disimulare a acestor indivizi face practic imposibila diferentierea unui psihopat de un sef cu adevarat bun, sustin psihologi de elita.

Conducatorul studiului, Paul Babiak, citat de The Telegraph, a declarat: „Psihopatii nu sunt in niciun caz persoanele care credeti voi ca sunt. Ai putea trai sau ai putea fi casatorit cu unul timp de 20 de ani sau mai mult, fara sa stii ca acea persoana e de fapt un psihopat”.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.