ProBraila 11 iulie 2017
Au fost stabiliti concurentii Festivalului Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii
Au fost stabiliti concurentii Festivalului Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii

Centrul de Creație Brăila a anunțat ieri, după o lungă analiză a concurenților înscriși, lista participanților la ediția a XI-a a Festivalului Internaţional de folclor ”Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, care se va desfășura în perioada 18-20 iulie pe scena de pe Esplanada Dunării din Brăila.

La ediția din acest an a Festivalului vor participa 28 de concurenți, dintre care 21 de concurenți din România. Concurenții români admiși în concurs sunt: Oslobanu Sînzîiana-zona Neamţ; Manoilă Anca-zona Mureş; Cosma Ancuţa-zona de câmpie a Mureşului; Băcilă Alexandra-zona Valea Târnavei Mari; Călin Iuliana Elena-zona Argeş; Scheanu Cosmin-zona Romanaţi Olt; Drăgoi Irina-zona Muntenia; Florescu Paula-zona Moldovei,subzona Bacăului; Ghelase Nicoleta-zona Muntenia; Guzic Ionela-sudul Gorjului; Luţa Ioana şi Iuliana-Bucovina; Mihai Iulia Andreea -zona Vlaşca Teleorman; Mureşan Mădălina Maria-zona Valea superioară a Mureşului; Pop Flaviu-zona Someşului Mic; Prode Cosmin-Mărginimea Sibiului; Mazăre Simona-zona Botoşani; Ştefan Florin-zona Muntenia; Stelian Păun-zona Vlaşca Teleorman; Stîngă Maria-zona Dobrogea; Ursachi Liliana-zona Bucovinei; Vădrariu Valentin-zona Banatul de munte.

Concurenţii străini admişi la cea de a Xl-a ediţie a festivalului sunt următorii: Adriana Furikova-Slovacia; Ene (Ciobanu) Elena- Republica Moldova; Grupul Bistrik-Serbia; Melinte (Ciobanu) Mariana-Moldova; Nicolae Cibănica-Moldova (Cahul); Rhodope quartet-Bulgaria; Trio Bereghinya-Ucraina.

Festivalul este organizată de Consiliul Judeţean Brăila, prin Centrul de Creaţie, iar premiile care vor fi acordate la ediția din acest an sunt: Trofeul festivalului-5.000 euro; Premiul I -3.000 euro; Premiul II -1.500 euro; Premiul III -1.000 euro; Premii speciale: Premiul pentru autenticitatea costumului popular-500 euro; Premiul pentru popularitate-500 euro.

Organizatorii își propun redescoperirea, valorificarea și promovarea cântecului de dragoste și afirmarea de noi interpreți ai genului vocal destinat prin definiție să sporească bogăția spirituală a tuturor locuitorilor de la Dunăre și nu numai.

Câștigătoarele ediției a X-a a Festivalului internațional de folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, au fost fetele din grupul „Dunav” din Serbia. La ediția de anul trecut, premiul de popularitate a fost câștigat de Nicoleta Ghelase, iar premiul pentru autenticitatea costumului popular a fost câștigat de Denisa Ioana Bărbat.

Comentarii