Silviu Mares 12 februarie 2018

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat un cetăţean român, la volanul unui autoturism marca Mercedes S350 L SE Line Bluetec ce figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Marea Britanie.

În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila – I.T.P.F. Iaşi au desfăşurat, pe raza municipiului Brăila, o acţiune specifică pe linia combaterii traficului internaţional cu auto furate.

Astfel, polițiștii de frontieră brăileni au identificat în trafic, un autoturism marca Mercedes S350 L SE Line Bluetec, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român I. A., în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza judeţului Brăila.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Marea Britanie. Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că autoturismul în cauză aparţine unei firme de leasing din Marea Britanie, iar I. A. nu a mai efectuat plăţile către societatea de leasing începând cu luna septembrie 2017 şi acesta nu avea dreptul să vândă autoturismul sau să părăsească teritoriul Marii Britanii fără acordul societăţii.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că autoturismul îi aparţine deoarece l-a cumpărat în leasing din Marea Britanie în luna martie a anului 2016.

Autoturismul, în valoare de 183.260 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz de încredere.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii