Dan Bistricean 24 mai 2014
dan bistricean

copii1

 

De ce este important ca românul să meargă la vot pentru alegerea europarlamentarilor? Pentru că în organismul acesta politic se coc multe care ne privesc în mod direct și care ne pot influența viitorul. Din punctul meu de vedere, acolo se întâmplă și lucruri deloc onorante care pot influența, în timp, valorile sănătoase după care se ghidează o națiune. Partea bună e că, funcționând încă mecanismele democrației, noi putem bloca indirect grozăviile care se clocesc la nivel euro de către socialişti. Să ne explicăm!

La finele anului trecut, de pildă, în decembrie, în Parlamentul European a existat o dispută pe marginea Raportului Estrela. Socialista portugheză Edite Estrela a inițiat un proiect criminal de recunoaștere a dreptului la avort ca drept fundamental, făcându-se abstracție de obiecția privind motivele de conștiință pe care medicii o pot invoca refuzând crima de avort. Partidul Popular European a luat atitudine, reclamând că prin adoptarea Raportului Estrela se încalcă dreptul copilului la protecție juridică, înainte și după naștere, punct prevăzut de Declarația ONU pentru drepturile copilului. Astfel că, popularii și conservatorii au inițiat o rezoluție alternativă pentru a bloca nemernicia. Pe 10 decembrie 2013 s-a votat. Raportul Estrela a fost blocat, iar alături de popularii europeni au votat împotriva inițiativei socialiștilor și PDL-iștii români: Oana Antonescu, Sebastian Bodu (trecut între timp la PNȚCD), Elena Băsescu, Petru Luhan, Monica Macovei, Marian Jean Marinescu, Iosif  Matula, Rareş Niculescu, Cristian Preda, Teodor Stolojan şi Traian Ungureanu. De asemenea, raportul a fost blocat și cu sprijinul, atenție, al UDMR-iștilor Csaba Sógor, Laslo Tokés, Iuliu Winkler.Pentru Raportul Estrela și dreptul la avort ca drept fundamental au votat pesediștii Victor Boştinaru, Corina Creţu, Minodora Cliveti, Viorica Dăncilă, Ioan Enciu, Ioan Mircea Paşcu şi Dan Claudiu Tănăsescu, plus deputatul neafiliat Adrian Severin; alături de ei au fost și liberalii Norica Nicolai, Ovidiu Silaghi și Renate Weber. S-au abținut de la vot Corneliu Vadim Tudor (PRM), Sabin Cutaș (PC) și Silvia Țicău (PSD). Au lipsit de la vot: Daciana Sârbu (PSD), Adina Vălean (PNL), Cătălin Ivan (PSD), Eduard Hellvig (PNL) şi Dan Dumitru Zamfirescu (PRM).

Ca o ironie peste care nu putem trece: românii creștini-ortodocși din PSD și PNL, cu familii și copii, votează în favoarea unui proiect criminal doar de dragul consecvenței politice, iar maghiarii din UDMR pledează pentru valorile sănătoase ale unei societăți împărtășite de majoritatea poporului român.

Mai departe. La începutul acestui an, tot în Parlamentul European a adoptat o Rezoluţie (Lunacek, după numele deputatei socialiste care l-a inițiat), referitoare la foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei şi a discriminării pe motiv de orientare sexuală şi identitate de gen. Deși Rezoluţia nu are caracter legislativ, deci nu este obligatorie pentru statele membre, invită totuși Comisia Europeană, statele membre și agențiile competente să emită politici globale multianuale vizând protecția homosexualilor, lesbienelor și a transsexualilor. Cum au votat europarlamentarii români? Păi cum altfel, pesediștii și liberalii îi apără pe homosexuali (crdedeți-mă, n-am înțeles niciodată cine îi agresează pe sodomiți, de trebuie apărați…). Iar PDL-iștii și UDMR-iștii au votat iarăși pentru normalitate și nu pentru normalizarea unei urâciuni. Cu mențiunea că de data asta, Corneliu Vadim Tudor a votat și el, fără să se mai abțină, împotriva rezoluției inepte. Elena Băsescu s-a abținut. Traian Ungureanu și Monica Macovei nu au votat. Gesturi care intră, totuși, în sfera decenței…

Pornind de la cele arătate mai sus, concluziile le trageți singuri. Poate că e bine să mergem la vot, pentru că multe din cele pregătite la Bruxelles ne vor atinge mai devreme și mai târziu. Iar cei care aveți familii și copii, dar convingeri politice de stânga, gândiți-vă că într-o zi, când lumea asta o va fi luat-o razna complet din prea multă grijă pentru homosexuali și din promovarea crimei împotriva pruncilor nenăscuți, o să trebuiască să dăm niște răspunsuri. În fața oglinzii, în fața propriilor copii, și la urmă de tot, în fața Judecății.

PS: În perspectiva alegerilor europarlamentare din România din ziua de 25 mai 2014, Biserica Ortodoxă Română recomandă clerului şi credincioşilor ortodocşi ca, în calitate de cetăţeni europeni, să participe la alegerile europarlamentare şi să susţină pe acei candidaţi care fac dovada că pot apăra şi promova valorile creştine, în special familia tradiţională, viaţa şi demnitatea umană.

Comentarii