Silviu Mares 1 mai 2017
Baschetul brailean in drum spre performanta
Baschetul brailean in drum spre performanta

Anul 2017 poate reprezenta anul baschetului la Brăila, cu două echipe calificate la turneele finale, echipa de Under 16 calificată între primele 8 din țară și cu echipa de seniori aproape de îndeplinirea visului de promovare în Liga Națională.

Echipa de juniori U 16 de la Cuza Sport Brăila s-a calificat direct la turneul final al campionatului național de baschet, programat în perioada 10-14 mai la Sighetul Marmației. Echipa de seniori este calificată deja la turneul final de promovare în Liga Națională de baschet masculin, fiind în acest moment lider în faza semifinală.

La turneul final de juniori U 16 baschetbaliștii brăileni vor avea ca adversari pe: CSS Târgoviște, ACS 4 Sports Agronomia București, Steaua CSM Eximbank București, BC Slam București și U BT 1 Cluj Napoca. Celelalte două participante la turneul de final de la Sighetul Marmației vor fi desemnate în urma unui turneu de baraj la care participă echipele clasate pe locurile 4 în Grupa Valorică A și câștigătoarele celor două grupe din faza semifinală Grupa Valorică B. Pentru aceste locuri se vor bate la turneul de baraj care va avea loc la Pitești, în perioada 5-7 mai, echipele: CSS 1 Sighetul Marmației, LPS Bihorul Oradea, CSS Viitorul Cluj Napoca și U BT 2 Cluj Napoca.

Turneul Final se desfăşoară sub formă de turneu, două serii a câte 4 echipe și vor juca sistem “round robin”, semifinale în cruce şi finale. Fiecare echipă va avea programat câte un joc pe zi.

Echipa de seniori a CS Cuza Sport Brăila este pe primul loc în grupa semifinală, cu 9 victorii și două înfrângeri, după ce în etapa a X-a din faza semifinală, Cuza Sport a câștigat cu 73-54 meciul cu Miercurea Ciuc. În celelalte meciuri din această etapă, CN Aurel Vlaicu a câștigat cu 88-79 meciul de pe teren propriu cu Timba Timișoara și CS Politehnica Iași a învins cu 78-50 pe CSU Știința București. În urma acestor rezultate, cu trei etape înaintea terminării fazei semifinale, se cunosc deja echipele calificate la turneul final: Cuza Sport Brăila, Timba Timișoara, Politehnica Iași și CN Aurel Vlaicu București. Solicitările pentru organizarea turneului final se depun până miercuri, 3 mai, ora 12.00.

Până la turneul final seniorii de la Cuza Sport mai au de jucat două meciuri în deplasare, pe 7 mai la Știința București și pe 14 mai la Rapid București. În ultima etapă din faza semifinală Cuza Sport Brăila va juca pe teren propriu cu Timba Timișoara, pe 21 mai.

 

Comentarii