Silviu Mares 7 ianuarie 2013
Marian Pita

Marian PitaBraila a fost dintotdeauna un oras de traditie in box si a dat pugilismului romanesc mari campioni: Calistrat Cutov, Simion Cutov, Costica Dafinoiu, Nita Robu, Cristian Balan, s.a. Clubul Sportiv Municipal Braila incearca sa gaseasca noi talente in acest sport si sa duca din nou pugilisti braileni la marile competitii internationale. Din pacate, aceasta ramura sportiva a avut mult de suferit in Romania ultimilor ani, iar vechile competitii internationale organizate in tara noastra au disparut. In anul 2012, sectia de box a CSM-ului a adus in atentia publicului iubitor al acestui sport noi nume de sportivi care au castigat medalii la campionatele nationale.

Antrenorul George Pertea pare a fi principalul descoperitor de talente, dupa ce l-a propulsat pe pugilistul Marian Pita in atentia antrenorilor lotului national de seniori care se pregateste pentru Jocurile Olimpice din 2016 care vor avea loc la Rio de Janeiro. Din nefericire pugilistii romani nu a putut participa la mondialele de tineret din noiembrie din cauza sanctiunilor impuse Federatiei Romane de Box de AIBA, astfel incat Pita a ratat sansa unei medalii mondiale in acest an. Pugilistul pregatit de Pertea a castigat totusi o medalie de aur la Cupa Romaniei si un titlu de vicecampion national la tineret. Pe plan international, in lipsa competitiilor de anvergura, Marian Pita a castigat Centura Moldovei de la Iasi si s-a clasat pe locul secund la turneul international din Republica Moldova, numit „ Cupa Primului Ministru”.

George Pertea a primit anul trecut recunosterea profesionalismului sau, dar si a scolii de box brailene, prin infiintarea in luna decembrie a anului 2012 a Centrului de excelenta, la propunerea noului presedinte al F.R.Box, Leonard Doroftei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.