Silviu Mares 17 august 2015
Brailean arestat preventiv pentru proxenetism
Brailean arestat preventiv pentru proxenetism
Brailean arestat preventiv pentru proxenetism

Vineri, 14 august, în jurul orei 20.00, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din satul Lacu Rezi, oraşul Însurăţei, s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi a reclamat faptul că fiica lui, în vârstă de 22 de ani, este victima unor infracţiuni comise de către M. Valentin.

Sesizarea tatălui a fost făcută după ce a primit de la fiica sa un SMS, prin care îi transmitea că este sechestrată, într-un apartament din municipiul Braşov, de către concubinul ei, care o agresează şi o obligă să practice prostituţia.

Imediat după primirea plângerii, în cauză a fost constituită echipa operativă, formată din poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Brăila, care a verificat aspectele sesizate şi a stabilit că acestea se confirmă, sens în care s-a luat legătura cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov.

În aceeaşi zi, poliţiştii braşoveni i-au depistat, în locuinţa indicată de victimă, pe aceasta şi pe M. Valentin (28 de ani), din municipiul Brăila, ambii fiind conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Braşov, în vederea audierii.

În continuare, cercetările au fost preluate de poliţiştii brăileni, care au efectuat activităţi complexe de cercetare penală şi i-au probat suspectului faptul că, în perioada 13-14 august a.c., ar fi lipsit-o de libertate în mod ilegal pe concubina lui, ar fi înlesnit şi ar fi îndemnat-o să practice prostituţia, pe raza municipiului Braşov, obţinând foloase patrimonale.

Sâmbătă, judiciariştii brăileni l-au reţinut pe suspect, pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi proxenetism, iar duminică l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.

Procurorul de caz a promovat propunerea la Judecătoria Brăila, care a emis, pe numele brăileanului, mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, pentru infracţiunile menţionate. M. Valentin a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila.

Activităţile de cercetare sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a inculpatului.

 

Comentarii