Anamaria Corneanu 4 ianuarie 2014
Romanii si bulgarii care pleaca in Germania ar putea fi amprentati
Romanii si bulgarii care pleaca in Germania ar putea fi amprentati
Romanii si bulgarii care pleaca in Germania ar putea fi amprentati

Un europarlamentar german a solicitat amprentarea romanilor si bulgarilor care merg in Germania pentru indemnizatii sociale. Elmar Brok, membru al partidului condus de Angela Merkel spune ca doar asa pot fi identificati mai usor cei care ajung in tara doar pentru a beneficia de sistemul de asistenta sociala.

Primele critici vizavi de aceasta propunere au venit chiar din partea colegilor de guvernare din Partidul Social-Democrat. Ministrul de Externe german, Frank-Walter Steinmeier, a declarat ca atitudinea conservatorilor dauneaza Europei si Germaniei/
Europarlamentarul Elmar Brok nu se opreste aici cu propunerile, ci a solicitat si expulzarea imediata a celor care comit astfel de abuzuri.
„Imigrantii care vin in Germania doar pentru indemnizatii de somaj, alocatii pentru copii si asigurari de sanatate trebuie trimisi rapid in tarile lor de origine. Pentru a preveni intrarile multiple trebuie sa ne gandim la amprentarea lor”, a declarat acesta.
Datele oferite de Agentia Federala pentru ocuparea fortei de munca arata ca 0,6 la suta dintre alocatiile de somaj merg catre romani si bulgari. In perioada septembrie 2012 – august 2013, persoanele din cele doua tari au pretins 172 de milioane de euro.

Comentarii

Lasă un răspuns