Silviu Mares 23 decembrie 2017

Victimele Revoluției din decembrie 1989 au fost comemorate vineri dimineață la Brăila, pe platoul din Piața Indepedenței. Un sobor de preoți a oficiat serviciul religios, în prezența rudelor celor decedați în urmă cu 28 ani , dar și rudelor, prietenilor și a reprezentanților administrației locale.

Câteva sute de brăileni au fost prezenți vineri, la ceremonia organizată de autoritățile locale, pe platoul  din Piața Independenței, unde au făcut un mic parastas, ca în fiecare an, în memoria celor care au murit în acele momente.

De la ora 10.00, manifestările comemorative au început cu ceremonialul militar: semnalul trompetului, marşul de întâmpinare, prezentarea onorului; salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a gărzii de onoare. După intonarea Imnului de Stat al României soborul de preoți au efectuat serviciul religios. 

Prefectul Judeţului Brăila-George Adrian PALADI și reprezentantul asociaţiilor de revoluţionari au rostit alocuţiuni, apoi  a avut loc ceremonialul de depuneri de coroane de flori la Troiţa Eroilor Revoluţiei, pe fundalul intonării „Imnului Eroilor”. Conform protocolului au depus coroane: Primăria Municipiului Brăila, Consiuliul Județean Brăila, Instituția Prefectului Brăila, Garnizoana Brăila – IJJ, IPJ, ISU, DJI, OJ, TS,SPF, dar și asociațiile de revoluționari.

Manifestările s-au încheiat cu Defilarea Gărzii de Onoare şi a Muzicii Militare. 

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii