Ingrediente:
1 ¼ masura biscuiti graham sfaramati
¼ masura unt topit
3 pachete de 250 g branza-crema
1 masura zahar
3 oua
10 ml esenta de vanilie
375 g frisca
3 linguri zahar
fructe proaspete
Mod de preparare:
Ai nevoie de 24 de forme pentru mini-briose.
Intr-un bol pune biscuitii sfaramati si untul. Apoi, in fiecare forma de briosa pune 1 lingurita din acest amestec.
Intr-un vas de mixer bate crema de branza pana devine spumoasa; adauga 1 masura de zahar, ouale – unul cate unul, batand dupa fiecare adaugare. Pune vanilia si frisca. Imparte mixtura rezultata intre cele 24 de briose.
Coace-le timp de 30 de minute la 160 grade Celsius.
Combina 1 masura de frisca cu 3 linguri de zahar si 5 ml esenta de vanilie; pune peste briosele cu branza. Mai coace 5 minute. Lasa-le sa se raceasca, apoi da-le la frigider.
Pentru servire, scoate briosele din forma si decoreaza-le cu fructe proaspete.
Acest desert este numai bun pentru a-l lasa Mosului alaturi de un pahar cu lapte sau o cafea…