Silviu Mares 12 octombrie 2017
Bugetarii ar putea ramane fara tichetele de masa de la 1 ianuarie
Bugetarii ar putea ramane fara tichetele de masa de la 1 ianuarie

Bugetarii rămân şi fără bonuri de masă de anul viitor. De asemenea multe sporuri vor fi tăiate, conform proiectului legislativ. Dacă negocierile nu vor duce la un numitor comun, salariații de la stat ameninţă că vor ieşi în stradă. Peste un milion de români care în sistemul bugetar cer să se respecte promisiunile din programul de Guvernare.

La aproape 20 de ani de când au fost introduse, bonurile de masă ar putea dispărea de la 1 ianuarie 2018, conform prevederilor actuale din noua Lege a salarizării. Sindicaliştii acuză Guvernul că banii care ar urma să înlocuiască tichetele de masă, echivalentul a două salarii minime, vor fi daţi bugetarilor abia din decembrie anul viitor.

Medicii au fost anuntaţi deja să îşi ridice bonurile de masă până la data de 30 noiembrie 2017, în caz contrar, contravaloarea lor se va returna către bugetul de stat.

Conform legii 153/2017, începând din data de 1 ianuarie 2018 nu se vor mai acorda tichete de masă. Vă rugăm ca până la data de 30 noiembrie 2017 să le ridicaţi, în caz contrar, contravaloarea lor se va returna către bugetul de stat„, este mesajul pe care l-au primit unele cadre medicale de la directorii de spitale.

Comentarii