Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Silviu Mares 19 septembrie 2014
Bunea Stancu face campanie electorala in curtea de pe Rahova
Bunea Stancu va fi judecat de magistratii din Focsani
Bunea Stancu va fi judecat de magistratii din Focsani

Curtea de Apel Galaţi a admis cererea procurorilor DNA care au cerut strămutarea dosarulului în care președintele suspendat al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu este acuzat de fapte de corupție. Astfel, dacă se va dispune trimiterea în judecată a lui Bunea Stancu procesul se va judeca la Tribunalul Vrancea, un alt județ în care tergiversarea dosarelor este o practică împământenită.

Procurorii DNA au cerut strămutarea dosarului pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție pe data de 2 septembrie 2014. Pe data de 8 septembrie judecătorii Înaltei Curţi au decis însă să trimită cererea la CA Galaţi, instanţa competentă să soluţioneze cauza.

Admite cererea de desemnare a unei alte instanţe, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi. Desemnează ca Tribunalul Vrancea să fie instanţa sesizată în eventualitatea întocmirii rechizitoriului în dosarul nr. 209/P/2009 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA Galaţi.
, este soluția definitivă pronunţată de judecătorii Curţii de Apel Galaţi, după cum se precizează pe site-ul instanţei.

Procurorii DNA au cerut mutarea dosarului de corupţie a lui Gheorghe Bunea Stancu, de la Curtea de Apel Galaţi la o altă instanţă din ţară, invocând existenţa unui „climat nefavorabil” la această instant, după ce solicitările de arestare preventivă pe numele încă președintelui PSD Brăila au fost respinse de judecătorii gălățeni, care l-au lăsat pe acesta în arest la domiciliu. Procurorii doresc să evite instanțele din Galați și Brăila după ce au descoperit mai multe legături de prietenie între avocații inculpaților din dosar și judecătorii care au refuzat arestarea.

Joia trecută, cotidianul „Evenimentul zilei” a dezvăluit în ediția tipărită că avocaţii președintelui suspendat al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, au fost angajaţi de lideri ai PSD și nu de familia acestuia. O posibilă implicare indirectă a colegilor de la centru ar avea ca motivație vehiculatele ameninţări publicate în presă, în care Stancu spunea că dacă va fi arestat nu va intra singur, ci îi va trage după el pe toți, inclusiv pe procurorii care l-au făcut scăpat până acum, afirmații nerecunoscute niciodată de acesta, dar nici de alți martori la amenințările lui.

Bunea Stancu și Florin Mija vor rămâne în continuare în arest la domiciliu, până pe data de 6 octombrie 2014, dacă între timp procurorii nu vor solicita trimiterea în judecată și prelungirea arestului la domiciliu sau chiar transformarea în arest preventiv.

Potrivit DNA, în perioada 2009 – 2010, Gheorghe Bunea Stancu, Florin Mija și Nicolae Moisiu și-au încălcat atribuțiile de serviciu și au atribuit o serie de contracte de achiziții publice, pentru realizarea unor obiective de interes local și județean, organizate de CJ Brăila. Aproape toate licitațiile au fost câștigate de firma la care Bunea Stancu era, indirect, acționar. Prejudiciul stabilit de procurori a fost de 2,9 milioane de lei. În același dosar sunt urmărite penal alte 12 persoane – funcționari de la CJ Brăila.

Comentarii