Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
office 21 noiembrie 2012
Petrea Silviu Dorin, propune un proiect legislativ de reducere a costurilor cu energia electrica
Petrea Silviu Dorin, propune un proiect legislativ de reducere a costurilor cu energia electrica
Petrea Silviu Dorin, propune un proiect legislativ de reducere a costurilor cu energia electrica

Candidatul USL pentru un mandat de deputat in Colegiul nr.1 Braila, Petrea Silviu Dorin, vine in fata brailenilor cu un proiect legislativ interesant si foarte util de reducere a costurilor cu energia electrica, care s-ar putea aplica foarte bine in Braila si ar face ca energie electrica sa devina gratuita pe viata.

Va prezentam mai jos proiectul legislativ de reducere a costurilor cu energia electrica, intitulat „100.000 de acoperisuri solare”, pe care Petrea Silviu Dorin doreste sa il promoveze in Parlamentul Romaniei:

Pornind de la acordurile internationale incheiate de Romania la Kyoto si la Lisabona, privind reducerea emisilor poluante si protejarea mediului inconjurator, dar si din necesitatea ajutarii populatiei Romaniei de a reducere costurile cu energia electrica in locuinte, propunem urmatorul proiect legislativ in Parlamentul Romaniei.

Un nou program de tipul “Casa verde”, denumit „100.000 de acoperisuri solare”, in care statul sa sustina si sa incurajeze cetateniiRomaniei, privind achizitia si montarea de panouri fotovoltaice pe acoperisurile imobilelor, atat individuale, cat si in folosinta comuna.

Statul ar putea sa sustina in procent de 60 % costul acestei investitii din fondul de mediu, din incasarile pe diverse taxe de mediu, din fonduri europene destinate protejarii mediului inconjurator etc.

De asemenea, administratiile locale, in functie de bugetele aprobate in consiliile locale, ar putea sustine proiectul, in functie de veniturile cetatenilor cu procente intre 10 si 30 %, urmand ca, diferenta sa fie suportata de propietarii locuintelor.

Sistemul fotovoltaic folosit ar trebui sa fie de tip „on-grid”, adica racordat la reteaua de transport electric nationala, ce ar presupune ca, atunci cand cetatenii nu consuma energie electrica pe timpul zilei, aceasta sa fie livrata in reteaua nationala, iar cand se consuma suprimentar fata de productia panourilor fotovoltaice sa se suplimenteze din retea.

Astfel, la sfarsitul fiecarei luni, prin contorizare, exista posibilitatea ca, nu numai sa se faca mari economii de energie electrica, dar chiar sa se castige sume de bani din energia suplimentara livrata in reteaua nationala.

Prin aplicarea acestui sistem fotovoltaic, putem avea energie electrica gratuita pe viata, datorita garantiei ridicate a panourilor fotovoltaice actuale, peste 25 de ani.

In timp, putem inlocui centralele si aragazele pe gaze naturale, majoritare in locuintele romanilor, cu centrale si plite electrice si eliminam astfel si dependenta de gazele naturale rusesti si oscilatia preturilor acestora.

Zona Baraganului beneficiaza, conform raportului PVGIS al Comisiei Europene, de una din cele mai favorabile zone solare din Europa, cu o intensitate solara anuala de peste 1700 kwh/m2.

Pe aceasta harta solara, Romania si, in special, Braila, se situeaza mult mai bine decat tarile europene, care au facut mari investitii in acestdomeniu, in special, Germania, Marea Britanie, Danemarca si ar trebui sa profitam de acesta pozitionare geografica favorabila, in sprijinirea cetatenilor Romaniei.

Cine este Petrea Silviu Dorin?

Petrea Silviu Dorin este nascut pe 2 februarie 1978, in Braila, si este absolvent al Facultatii de Management si Marketing in Afaceri Economice din cadrul Universitatii “Constantin Brancoveanu” Braila, unde are si un Master in Business Management. A absolvit Scoala Romana de Afaceri Braila – profil functionar bancar si a urmat numeroase cursuri de specialitate in management, marketing, comunicare si negociere in companii multinationale.

Ca experienta profesionala, Petrea Silviu Dorin a fost Director regional la Gillette Romania, apoi Office Manager la ING Bank, filiala Braila Viziru si, in prezent, este Director de dezvoltare la Onebrand Braila, singura fabrica de polistiren expandat din Braila, unde este si actionar din 2006.

HARTA SOLARA ROMANIA
HARTA SOLARA ROMANIA

“Am lucrat doar in mediul privat. Am initiat si am dezvoltat afaceri proprii, cu banii proprii si cu bani imprumutati de la banci. In acest moment, avem peste 20 de angajati in cadrul companiei din Braila”, spune cu mandrie Petrea Silviu Dorin.

Este casatorit cu Gina Marinela si are doua fetite: Andra Sabrina, de 6 ani si 10 luni, si Alexandra Erika, de 1 an si 3 luni.

“Am doi frati mai mici, care lucreaza in strainatate. Mama este pensionara pe caz de boala. Tatal meu a decedat cand aveam 7 ani”, spune cu tristete Petrea Silviu Dorin.

Ca experienta politica, Petrea Silviu Dorin este membru al UNPR din mai 2011 si presedinte al Organizatiei Municipale a UNPR Braila din februarie 2012. In urma alegerilor din iunie 2012, a fost ales consilier local municipal in cadrul Consiliului Local Municipal Braila.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.