Silviu Mares 16 mai 2017
Cetateni moldoveni, depistati cu sedere ilegala in Braila
Cetateni moldoveni, depistati cu sedere ilegala in Braila
Cetateni moldoveni, depistati cu sedere ilegala in Braila

Polițiștii de la serviciul imigrări au depistat trei bărbaţi din Republica Moldova, dintre care doi nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere, iar unul nu şi-a anunţat şederea legală pe teritoriul României. Aceştia au fost sancționaţi contravențional şi doi dintre ei au fost obligaţi, prin decizie de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, la data de 12 mai a.c., un control cu forţe proprii, pe raza de competenţă, pentru combaterea şederii ilegale şi a traficului de migranţi, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă.

În urma activităților întreprinse, au fost depistaţi, cu şedere ilegală, doi cetăţeni moldoveni, de 33 de ani şi, respectiv, 41 de ani, care, la expirarea dreptului de şedere conferit de paşaportul biometric, nu au părăsit teritoriul României.

Astfel, poliţiştii de imigări au emis pe numele bărbaţilor decizie de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească țara în cel mult 15 zile, iar după părăsirea teritoriului României se va institui măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 3 luni.

Totodată, cetățenii străini au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 900 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, modificată şi completată.

Comentarii