Silviu Mares 19 octombrie 2013
CF Braila – Dunarea Galati 2-1 (1-1)

CF Braila – Dunarea Galati 2-1 (1-1)

Aflata intr-o situatie financiara foarte delicata, CF Braila a inceput meciul de pe teren propriu cu Dunarea Galati cu o echipa inprovizata in aparare, dar cu dorinta de a obtine o prima victorie pe teren propriu, dar mai ales cele 3 puncte care sa o indeparteze de zona ultimelor locuri. Desi au sperat ca suporterii sa vina la stadion si sa sustina echipa, in tribunele Municipalului brailean nu au fost decat vreo 200 de spectatori. Chiar si in aceste conditii, meciul s-a jucat si in cele din urma elevii lui Alin Panzaru au obtinut mult dorita victorie, aplaudata la final de putinii spectatori prezenti in tribune.

Prima actiune ofensiva a brailenilor a avut loc in minutul 14, cand au obtinut si primul corner din acest meci. Cosmin Necoara, care astazi a jucat pe postul de fundas central, a venit la corner si a executat in mijlocul careului, de unde capitanul Gabriel Bosoi a reluat cu capul in vinclul portii aparate de Olaru, 1-0 pentru CF Braila. In minutul 18, acelasi Necoara a executat o lovitura libera de la 25 m lateral, inalt in careu, Neagoe a prelungit cu capul, iar Ndigwe nu a reusit sa reia spre poarta din 2 metri. In minutul 20, galatenii au avut si ei parte de primul corner, dar acesta a ramas fara rezultat. Abia in minutul 24, oaspetii au expediat primul sut pe poarta, N. Cucu sutand de la 17 m, insa slab si Mitrea a retinut. Meciul se indrepta catre pauza, fara ca vreuna din echipe sa isi mai creeze vreo de gol, iar in minutul 45, Ciocalteu comite un fault la 22-23 m lateral stanga. Florea Voicu a executat direct pe poarta si a trimis mingea in viclul din coltul lung al portii aparate de Mitrea ramas spectator. Aceasta a fost ultima faza a primei reprize, care s-a incheiat cu un rezultat de egalitate, 1-1.

In repriza a doua brailenii au intrat mai hotarati sa castige si in minutul 48 Sorit Frunza trimite o torpila spre poarta lui Olaru, dar mingea a trecut pe langa poarta. Oaspetii au reactionat imediat si Neagu a reluat de la marginea careului pe langa poarta, apoi autorul golului galatean a reluat din 6 m peste poarta.  In minutul 55, Ndigwe este gasit in mijlocul careului, dar suteaza intr-un fundas, mingea a revenit la el si i-a pasat lui Ciocalteu care a reluat puternic la coltul lung al portii aparate de Olaru, 2-1 pentru CF Braila.

In minutul 63, Bosoi face o cursa solitara pe partea dreapta, centreaza in centru careului mare, de unde Cazan a reluat din foarfeca peste poarta. Trei minute mai tarziu acelasi Bosoi a centrat de pe dreapta in fata portii, Ndigwe nu a ajuns la minge la 2 m de linia portii, mingea a ajuns la Neagoe, care de la 16 m a sutat pe langa poarta. In minutul 67, Ciocalteu scapa singur spre poarta lui Olaru, dar sutul sau de la marginea careului a trecut pe langa poarta, intrand in plasa portii care se afla in spatele portii aparate de Olaru. Un minut mai tarziu a fost randul lui Neagoe sa trimita pe langa poarta din pozitie buna, aflat la 14 m. In minutul 75, Ndigwe patrunde in careu pe partea stanga, se complica si intra in unghi, intoarce in spate la Neagoe, dar reluarea acestuia a fost respinsa in corner de fundasii galateni. In minutul 80, Ciocalteu a luat o actiune pe cont propriu, pe dreapta, a intrat spre centru si a sutat de la 20 m pe langa bara portii oaspetilor.

In minutul 83, Bitfoi a trimis in plasa o centrare de pe partea stanga, dar tusierul a ridicat fanionul si Marius Avram a fluierat pozitia afara din joc a atacantului Dunarii Galati. In minutul 85, Ciocalteu l-a depasit pe Somodean si a patruns spre marginea careului, de unde a incercat un sut-centrare la care Cazan nu a reusit sa trimita mingea spre poarta. In minutul 87, galatenii au beneficiat de o lovitura libera de la 30 m lateral stanga. Florea Voicu a executat inalt in careu, Morosanu a reluat in plasa portii lui Mitrea, dar si de data aceasta tusierul era cu fanionul ridicat. Pana la final, brailenii au continuat sa isi apere avantajul de pe tabela si dupa cele trei minute de prelungire aratate de la margine, Marius Avram a fluierat finalul partidei consfiintind astfel prima victorie pe teren propriu pentru CF Braila.

Antrenorul Alin Panzaru a utilizat in acest joc urmatoarea formula de echipa: Mitrea – Bosoi, Olenic, Necoara, Frunza – Ciocalteu (min. 88 M. Dima), Ochia, Neagoe, G. Iordache (min. 90+2 S. Stangaciu) – D. Cazan, Ndigwe (min. 78 Ad. Campeanu). Nu au putut evolua in aceasta partida D. Ignat si L. Ivan, ambii suspendati, dar si D. Spiridon, accidentat.

Celelalte rezultate din etapa a VIII-a a seriei I din Liga a 2-a, au fost: Unirea Tarlungeni – Gloria Buzau 0-0; SC Bacau – ACS Berceni 1-2; FC Clinceni – Rapid Suceava 2-2 si Unirea Slobozia – Rapid Bucuresti 1-0. In urma acestor rezultate CF Braila a acumulat 8 puncte, golaveraj 11-13.  Etapa viitoare, sambata 26 octombrie, CF Braila va juca in deplasare, la ACS Berceni.

Comentarii

1 thought on “CF Braila a obtinut prima victorie pe teren propriu

  1. bravo baieti!a fost muncit aceasta victorie,multe improvizatii.victoria conteaza.doua lucruri raman in istorie:scorul si debutul in liga 2 a lui sabin cristian stangaciu la 16 ani si 4 luni.felicitari baieti ,felicitari a.panzaru.

Lasă un răspuns