Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Silviu Mares 16 februarie 2018

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac a spus joi, într-o conferință de presă că în perioada următoare se vor efectua verificări din casă în casă suprafețele de teren construite, atât în municipiul Brăila cât și în județ, pentru a se calcula taxa pe apa pluvială după aceiași formulă la toți cetățenii.

Chiriac a spus că la finalul acestei inventarieri se va constitui o comisie formată din consilieri municipali și consilieri județeni, care să verifice toate aceste dosare privind suprafețele și modul în care s-a facturat. Ironic, Chiriac a spus că în va propune ca din această comisie să facă parte și președintele PNL Brăila, Alexandru Danăilă. Președintele CJ Brăila a spus că după ce se va termina aceste verificări în municipiu, se va continua verificarea suprafețelor S1 și S2 și în județ.

Această comisie, care ar urma să cuprindă reprezentanți de la toate partidele, ar urma să stabilească împreună cu cei de la CUP Dunărea modul în care se vor înapoia banii încasați în plus de CUP Dunărea de la cetățeni. Chiriac a spus că restituirea acestor sume se poate face prin compensare cu facturile ulterioare, sau direct de la caserie.

Președintele CJ a spus că în cazul scandalului sumelor încasate ilegal de CUP Dunărea toți cei care au greșit ar trebui să răspundă, incluzându-l și pe liderul liberalilor, care în 2013 era viceprimar al municipiului Brăila și avea delegate atribuții pentru societatea de furnizare a apei. Șeful județului îi acuză și pe acei cetățeni care nu și-au dat în timp suprafețele reale construite din curți și de aceea s-a ajus la această situație aberantă, în care să se calculeze facturile după două formule diferite.

Referitor la propunerea constituirii unei comisii de verificare a dosarelor cu facturile emise de CUP Dunărea către cetățeni în ultimii 4 ani, președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă a spus nu numai că el nu va face parte din această comisie, dar nici un consilier liberal nu va fi parte în această comisie. Mai mult, Dănăilă a spus că ”atunci când vrei să înfropi ceva, daci o comisie.”

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii