Silviu Mares 13 noiembrie 2017

ACS Comunal Cazasu a realizat surpriza etapei, învingând pe terenul din Tudor Vladimirescu liderul, iar cele trei puncte câștigate au adus echipa pregătită de Marian Samuilă pe primul loc în Liga a 4-a, după etapa a XII-a. Înfrângerea din meciul cu ACS Comunal Cazasu a fost prima din acest campionat pentru Viitorul Ianca, care a cedat fotoliul de lider echipei din Cazasu.

Rezultatele înregistrate sâmbătă, în etapa a XII-a din Liga a 4-a:

Voința Șuțești – Dacia Unirea 2 Brăila 9-1 (5-0). Pentru Voința Șuțești au marcat: Șerban (12, 31), Mușat (15), Custură (24, 28), Cristea (50- autogol), Ciocan (73), Veber (81) și Cîrlan (82). Golul de onoare al brăilenilor a fost marcat de Mihalcea în minutul 53. La juniori A1 Dacia Unirea 2 Brăila a câștigat cu 7-4.

Viitorul Însurăței – Voința Vișani 3-3 (1-1). Gazdele au deschis scorul în minutul 17 prin Gheorghe Viorel, dar echipa din Vișani a egalat în minutul 35 prin Alin Radu. După pauză, Gheorghe Viorel în minutul 54 și Tănase în minutul 67 au adus echipa din Însurăței în avantaj, însă în ultimele 10 minute ale meciului Voința Vișani a marcat de două ori prin G. Pungă în minutul 82 și Perian în minutul 83 și au reușit să obțină un punct din această deplasare. la juniori echipa din Vișani a câștigat cu 5-0.

Gloria Movila Miresii – Pandurii Tudor Vladimirescu 1-3 (0-0). Gazdele au deschis scorul în minutul 58 prin Chirlacovschi, însă în ultimul sfert de oră oaspeții au marcat de 3 ori prin Stan (75) și Șerbănescu (82, 89) și au obținut victoria. La juniori A1 Gloria Movila Miresii a câștigat cu 5-2.

CS Făurei – Dunărea Tichilești 6-0 (5-0). CS Făurei n-a avut nici o emoție în confruntarea cu ultima clasată din Liga a 4-a. Au marcat: Iulian Bogoș (11, 14), Dan Percă (31), Marius Tudose (40) și Adrian Moroșanu (42,65). La juniori A1 Dunărea Tichilești a câștigat cu 4-2.

ACS Comunal Cazasu – Viitorul Ianca 3-2 (1-2). Derby-ul etapei a adus prima înfrângere pentru echipa pregătită de Viorel Ciucașu. După victoria cu 7-2 din tur, echipa din Ianca a a deschis scorul în minutul 19 prin Cosmin Necoară, apoi Ghiviciu a majorat avantajul în minutul 27. În minutul 44 Matei a profitat de o serie de greșeli în lanț ale jucătorilor de la Ianca și a redus din handicap. În minutul 62 Matei a marcat al doilea gol al său și a restabilit egalitatea, iar finalul de meci a fost dramatic, cu ratări la ambele porți. Toader a intrat în careul oaspeților, dar și-a pregătit prea mult mingea și a fost deposedat, apoi pe contraatac Durbacă a șutat din careu, la colțul lung, însă mingea a trecut pe lângă poartă. În minutul 89, oaspeții greșesc o pasă în apărare și mingea a ieșit în aut de margine. Mingea s-a repus scurt, și Alexandru Cotigă venit din spate, nemarcat a șutat din drop, de la 30 de metri, surprinzându-l pe portarul Jalbă și aducând golul victoriei echipei din Cazasu. Oaspeții au mai avut o acțiune de atac, în care au obținut o lovitură liberă din apropierea colțului terenului. Lovitura liberă a fost executată înalt în careu, dar mingea a fost bâlbâită, mai mulți jucători lovind mingea cu capul, dar în cele din urmă gazdele au reușit să scoată mingea în afara careului. În minutul 90+2 un jucător de la Ianca a fost faultat din nou la 22 de metri, puțin lateral stânga. Necoară a executat dar mingea a lovit bara și a ieșit în aut de poartă și rezultatul final a rămas 3-2.

ACS Comunal Cazasu: Baltă – Popescu, Ion Stănel, Piașu, Cotigă, Bratosin (min. 90+2 Licitonschi), Pavelescu, N. Cazan (min. 46 Avramescu), B. Graur (min. 61 Toader), Banciu (min. 46 Oaie), I. Matei. Antrenor: Marian Samuilă.

Viitorul Ianca: Jalbă – Necoară, Ioniță (min. 89 M. Stoican), Dobrin, N. Zăgan, Ghiviciu, Colniceanu, Irimia, D. Cazan, Pamfil, Durbacă. Antrenor: Viorel Ciucașu.

La juniori A1 echipa din Ianca a câștigat cu 3-2, înregistrând a 12 victorie din tot atâtea meciuri în acest sezon.

Într-un meci restant din etapa trecută, duminică după amiază, Voința Vișani a câștigat pe teren propriu meciul cu Gloria Movila Miresii cu scorul de 6-0 (1-0). Au marcat: Alin Radu (44, 58), Butiseacă (65, 70, 80) și Pungă (85).

În clasamentul echipelor de juniori A1 Viitorul Ianca se menține pe primul loc, cu 36 de puncte, fiind urmată de Voința Vișani cu 25 de puncte și ACS Comunal cazasu cu 24 de puncte.

În clasamentul echipelor de seniori, după etapa a 12-a pe primul loc a trecut ACS Comunal Cazasu, cu 30 de puncte, urmată de Viitorul Ianca cu 29 de puncte și CS Făurei cu 28 de puncte.

 

Comentarii