Silviu Mares 5 iunie 2018

Filarmonica „Lyra-George Cavadia” Braila incheie stagiunea 2017-2018 cu un Concert vocal-simfonic de exceptie. Miercuri, 20 iunie 2018, cu incepere de la ora 19:00, in Sala Mare a Teatrului „Maria Filotti” Braila, Filarmonica „Lyra-George Cavadia” Braila ii invita pe braileni la un Concert vocal-simfonic sustinut de Orchestra de Camera a filarmonicii, dirijata de maestrul Petrea Gogu.

La inchiderea stagiunii 2017/2018 Filarmonica “Lyra- George Cavadia” aduce in atentia publicului meloman un program de exceptie ce cuprinde piese vocal-instrumentale ale unor valorosi compozitori.

Invitatii acestui eveniment sunt: FLORIN IONESCU GALATI – vioara si FLORENTINA SOARE – mezzosoprana.

Programul cuprinde lucrari ale compozitorilor: Franz von Suppe, Johann Sebastian Bach, Fritz Kreisler, Scott Joplin, Vittorio Monti, Johann Strauss, Andrew Lloyd Weber,Eduard Strauss, Claude- Michel Schonberg, Franz Lehar, Manuel Penella, Gioacchino Rossini, Vangelis, Aram Khachaturian, etc.

Florin Ionescu – Galati, socotit ca fiind unul dintre cei mai valorosi violonisti ai tarii, un artist de mare clasa si rafinament, ce si-a inceput studiul viorii de la 4 ani, avandu-l professor pe tatal sau, maestrul Ilarion Ionescu- Galati.

Pentru artist vioara inseamna totul, fiind acea parte din el in care reuseste sa mangaie sufletele melomanilor, a celor care vin la concerte din dragoste de a auzi vibratie, emotie si caldura din suflet.

Mezzosoprana Florentina Soare, braileanca talentata desavarsita ce si-a inceput cariera muzicala la liceul de Arte ”Hariclea Darclee” si U.N.M.B sectia canto.

A parcurs drumul spre succes prin munca si pasiune a obtinut numeroase si valoroase premii nationale si internationale, cel mai pretios fiind, Marele Premiu al Festivalului Concurs international de canto “Hariclea Darclee”, Braila 2017.

Ca de fiecare data prezentarea concertului ii apartine profesor Marilena Niculescu ce prin cuvant completeaza simfonia sunetelor orchestrei brailene. Concertul este organizat de: Filarmonica “Lyra- George Cavadia” in parteneriat cu Teatrul “Maria Filotti” si bineinteles cele doua institutii Consiliul Judetean braila si Primaria Municipiului Braila cu sprijinul Garnizoanei Braila.
a precizat Ionut-Sandel Balaban, directorul Filarmonicii „Lyra-George Cavadia” Braila.

Biletele se gasesc la agentia de bilete a filarmonicii din Calea Calarasilor, Nr. 52 (Casa Tineretului) si la agentia de bilete a Teatrului „Maria Filotti” Braila. Pret bilet: 29,08 lei

Comentarii