Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Silviu Mares 19 februarie 2018

Consilierii municipali brăileni au aprobat luni, cu 18 voturi ”pentru”, 6 abțineri și un vot împotrivă, bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Brăila pentru anul 2018. La ședința de luni dimineață, care a durat 4 ore, au fost prezenți 25 de aleși locali, absentând motivat Dan Păun de la ALDE și Marian Paul Fusea de la PNL. 

Consilierii municipali ai PNL au depus 20 de amendamente la proiectul de buget, dar doar două au reușit să treacă de votul majorității din CLM. Primul amendament al liberalilor acceptat a fost cel referitor la realizarea unor proiecte gratuite pentru construirea de case pentru tinerii care au primit terenuri de la Primăria Brăila destinate construirii de locuințe. Primarul Marian Dragomir a dat un semnal că amendamentul propus de consilierul Raluca Bucur ar putea fi acceptat și a propus ca suma de anul acesta să fie de 100.000 lei, bani care ar rezulta din economia realizată din contractul de deszăpezire. Dragomir a spus că un astfel de amendament a fost depus și anul trecut de către consilierii PNL și a fost acceptat și votat de către toți consilierii.

Dragomir l-a acuzat pe fostul arhitect șef al județului de faptul că anul trecut nu a fost realizat nici un proiect.

Un alt amendament care a trecut de votul consilierilor, cu unanimitate, a fost cel propus de liberalul Cristian Pricop. Acesta a susținut înființarea a 6 Centre de permanență pentru asigurarea asistenței medicale. Proiectul a trecut cu acceptarea în primă fază a înființării unui singur Centru de permanență, situat într-un apartament cu 4 camere de pe strada Industriei, bloc 7, parter. Desprea această locație s-a mai vorbit încă din anul 2011, dar lucrurile nu au ajuns la o finalitate.

La propunerea primarului s-au alocat 200.000 lei pentru acest proiect, în care în amenajarea spațiului să intre și dotările minime pentru un astfel de Centru de permanență.

La rândul său, primarul Dragomir a mai adăugat câteva amendamente la proiectul de buget. Astfel, vor fi alocați 75 mii lei pentru Grădinița 37, pentru dotarea și modernizarea instalației de stingerea incendiilor. Pentru amplasarea statuii lui Vlaicu Vodă s-a alocat suma de 200 mii de lei, iar pentru un studiu de audibilitate a sirenelor electronoce de alarmare în caz de dezastre s-au alocat 25000 lei. Toți aceșt bani provin din economiile realizate de la deszăpezirile de anul acesta.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii