Silviu Mares 2 noiembrie 2017
Consilierul municipal independent Lucian Caprariu, solicita urgentarea finantarii structurilor sportive brailene

Consilierul municipal Lucian Caprariu ii cere primarului Marian Dragomir sa convoace o sedinta de indata sau extraordinara in data de 06.11.2017 sau 07.11.2017 pentru ca membrii Consiliului Local Municipal sa se poata exprima in raport cu raspunsul primit de la Consiliul Concurentei si sa ia o hotarea in consecinta astfel incat HCLM 364/31.08.2017 sa isi poata produce efectele.

Solicitarea vine avand in vedere HCLM 364 din 31.08.2017 si raspunsul primit primit de la Consiliul Concurentei prin adresa nr.14547/30.10.2017, cat si  prevederile Legii Administratiei Publice Locale 215/2001 si ale Regulamentului de Organizare si Functionare al Consiliului Local Municipal Braila.

Caprariu spune ca intelege ca anumite opinii invoca o oarecare ambiguitate a raspunsului venit de la Consiliul Concurentei insa, in opinia sa, aceasta ambiguitate vine din intelegerea diferita a conceptului de aviz invocat in HCLM 364/31.08.2017.

In conformitate cu atributiile Consiliului Concurentei si cu prevederile legale privind finantarea activitatilor sportive, nicaieri nu se invoca necesitatea obtinerii unui aviz propriu-zis din partea Consiliului Concurentei. In acest sens este pe deplin inteleasa uzanta si formularea  „Mentionam ca finantarea de la bugetul local a activitatilor sportive desfasurate la nivelul clubului de grupele de tineret si juniori,nu este susceptibila a implica elemente de natura ajutorului de stat. Totodata, avand in vedere cele enumerate mai sus,precum si de conditiile cumulative prevazute la art.107 alin 1 din TFUE,apreciem prima facia ca inclusiv finantarea destinata grupei de seniori a clubului nu este susceptibila a implica elemente de natura ajutorului de stat.”  prin  care Consiliul Concurentei evalueaza  situatiile care ii sunt aduse la cunostinta pentru consultare. Si, din acest raspuns se intelege clar ca in conditiile prezentate adica „prima facia” nu se intrunesc elemente prin care finantarea acordata prin HCLM sa reprezinte ajutor de stat. Aveti in vedere, va rog, faptul ca, din cate am fost informat, aceasta formulare, a Consiliului Concurentei este una consacrata si se regaseste in mod repetat in corespondenta cu acesta.
spune consilierul local municipal independent, Lucian Caprariu

Acesta spune ca nu se poate interpreta acest aviz decat ca fiind un aviz consultativ in urma caruia petentii iau decizii in continuare, invocand „Raspunsul” Consiliului Concurentei, intrucat niciodata acesta nu va emite un „Aviz”.

Asadar, de la Consiliul Concurentei nu vom avea si nu putem avea un aviz ci un raspuns. Desigur, acest raspuns il putem considera noi, consilierii, ca fiind un aviz consultativ.   De aceea, continuarea unei corespondente cu Consiliul Concurentei este neproductiva si mai ales de o durata care este de natura sa afecteze, in unele cazuri ireversibil, anumite aspecte ale activitatii sportive in Municipiul Braila.      Foarte important! Va rog sa luati in considerare, dincolo de ambiguitatile percepute de diferite persoane, relativ la raspunsul Consiliului Concurentei, ca in chiar corespondenta cu acesta este precizat faptul ca si in situatia in care s-ar considera ajutor de stat, finantarea catre structurile sportive poate fi acordata in baza schemei de minimis, adica echivalentul a 200.000 de Euro la fiecare trei ani.
mai precizează Caprariu in adresa inaintata primarului Marian Dragomir.

Reactia lui Caprariu are in vedere situatia financiara dificila a cluburilor sportive din oras si a unor cazuri care nu mai suporta amanare. Acesta ii solicita primarului sa dea posibilitatea consilierilor locali municipali de a se exprima in functie de intelegerea fiecaruia.

”Faceti cu buna credinta tot ceea ce sta in puterile si priceperea dumneavoastra pentru binele locuitorilor Orasului Braila.isi incheie consilierul Lucian Caprariu solicitarea de a fi sprijinit sportul brailean de autoritatile locale.

 

Comentarii