Anamaria Corneanu 17 ianuarie 2013
Constantin Sever Cibu a renuntat la UNPR
Constantin Sever Cibu a renuntat la UNPR
Cibu si-a manifestat dorinta de a trece la PDL

Acesta si-a motivat decizia pe motivul unei viitoare fuziuni a UNPR cu PSD si din cauza discutiilor pe care le-a avut cu Gheorghe Bunea Stancu. Cibu a mai spus si ca nu va renunta la politica si ca s-a gandit deja la doua alternative: PDL si Partidul Popular Agrar.

Zi trista pentru Constantin Cibu, acesta si-a anuntat astazi retragerea din UNPR, partid la constructia caruia a contribuit inca din anul 2010. Fostul senator de Braila a spus ca in acest moment nu se mai regaseste in partid si asta nu pe fondul unor neintelegeri in interiorul filialei, ci din cauza fuziunii ce se pregateste cu PSD-ul. “Incepand de astazi ma retrag din functia de presedinte al partidului UNPR si din partid. Am intrat in UNPR in 2010, cand aveam 34 de parlamentari si faceam opozitie, adica eram cu guvernul Boc, acum eu nu pot sa nu mai fiu un om de dreapta si sa trec la PSD, oamenii ar putea sa creada ca vreau la ciolan, cand nu este asa”, a declarat Constantin Sever Cibu.
Din spusele acestuia, plecarea sa nu va fi singulara ci va fi urmat si de alti membri de partid care s-au inscris in UNPR, tocmai pentru a face opozitie USL-ului. Cibu a zis ca nu va renunta la politica si ca se gandeste serios sa treaca la PDL, care din punctul lui de vedere este singurul partid de dreapta mai coagulat. Fostul senator a mai marturisit si faptul ca in eventualitatea in care trecerea sa la PDL nu va fi acceptata, desi nu vrea functii in partid, ci un simplu carnet de membru va purta negocieri cu cei din Partidul Popular Agrar.
“Nu renunt la politica, ca nu am de ce, ma gandesc sa trec la PDL dar asta dupa ce isi vor lamuri ei situatia in interiorul partidului. Nu am discutat inca cu Nazare, am vorbit cu el inainte de campanie si o sa mai vorbesc si acum sa vedem ce imi spune, eu nu vreau nici o functie in interiorul partidului, daca nu ma vor poate trec la Partidul Agrar”, a mai spus acesta.
Fostul UNPR-ist a spus ca aceasta decizie a fost luata inca din momentul in care UNPR a inceput colaboarea cu PSD, insa a asteptat sa treaca si aceste alegeri parlamentare, pentru a nu tulbura si mai tare apele. Un alt motiv al demisiei sale il reprezinta si relatia nu tocmai cordiala pe care o are cu Bunea Stancu, despre care a spus ca l-a mintit in fata si ca ii trateaza pe cei din UNPR ca niste aliati de mana a treia. “Am fost personal si am vorbit cu Stancu, pot sa va spun ca m-a mintit in fata. A zis ca nu da pe nici un om de-al nostru afara din deconcentrate si i-a dat pe toti, din asta se vede ca el ne trateaza ca niste aliati de mana a treia si daca stau bine si ma gandesc, mai degraba de mana a patra”, a spus Cibu in incheiere.
Pana se va lamuri cu exactitate situatia progresistilor care au fost anuntati de la centru inca de la sfarsitul anului trecut ca trebuie sa se pregateasca de fuziunea cu PSD, la conducerea filialei locale a UNPR va ramane presedinte interimar Dorin Petrea, care la alegerile parlamentare sub sigla USL a castigat un post de deputat.

Comentarii

1 thought on “Constantin Sever Cibu a renuntat la UNPR

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.