office 8 noiembrie 2012
“Copilaria dupa Gratii” in Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti
“Copilaria dupa Gratii” in Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti
“Copilaria dupa Gratii” in Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti

“Copilaria dupa Gratii” este titlul proiectului care s-a derulat joi, in Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti, si care a cuprins o ampla activitate pentru prevenirea si combaterea delicventei juvenile, la care a participat si cunoscutul artist Florin Chilian.

Actiunea a fost rezultatul  initiativei comune a Administra?iei Nationale a Penitenciarelor, Fundatiei „Acasa” Bucuresti si a artistului Florin Chilian, in  beneficiul minorilor si tinerilor – persoane private de libertate, copii aflati in custodia Fundatiei ,,Acasa” si elevi  ai  Scolii Gimnaziale din Tichilesti.

Ziua a debutat cu vizitarea camerelor de detinere de catre oaspeti, urmata de o masa rotunda la care s-au purtat discutii libere pe tema identificarii cauzelor  savârsirii  de  infractiuni, a consecin?elor adoptarii unui comportament delicvent si a impactului acestuia asupra minorului insusi precum si asupra familiei sale.

Intâlnirea a dat prilejul minorilor aflati in executarea pedepselor privative de libertate sa impartaseasca din trairile lor copiilor Fundatiei „Acasa”, discutiile fiind moderate de reprezentanti ai celor trei parteneri implicati, deopotriva educatori si psihologi, si de artistul Florin Chilian. Astfel de dezbaterile in legatura cu faptele  comise  si consecintele lor constituie  modalitati  eficiente  de  prevenire  a  comiterii unor  fapte  reprobabile.

Internarea  minorilor  si  tinerilor  in  penitenciare  nu  inseamna  izolarea fata  de  comunitate, desele  intâlniri  cu  colegi  de  generatie  de  la  diverse scoli  constituie  importante  momente  de  reflexie pentru  persoanele  private de  libertate  si  de  invataminte  pentru  ceilalti.

Proiectul si-a propus sa completeze si sa consolideze anumite deprinderi de autonomie sociala, centrate pe componente esentiale ale personalitatii: cresterea capacitatii de relationare si integrare sociala, dezvoltarea de abilitati de comunicare, optimizarea comportamentala.

In final, Florin Chilian a sustinut un minispectacol la Caminul Cultural din Tichilesti, pentru cei o suta de participanti la actiune, minori si tineri din cadrul celor trei institutii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.