Silviu Mares 6 ianuarie 2017
Costica Buceschi a renuntat la postul de secund al nationalei
Costica Buceschi a renuntat la postul de secund al nationalei

Antrenorul principal al HC Dunărea Brăila, Costică Buceschi, a renunțat la postul de antrenor secund al lotului național de handbal feminin al României. În locul său FRH l-a numit pe Horațiu Pașca, în prezent antrenor principal la CSM Bistrița.  

”Începând de la 1 ianuarie 2017, Costică Buceschi a decis să renunțe la echipa națională, acolo unde ocupa postul de antrenor secund, de mai bine de un an”, se arată într-un comunicat de presă al HC Dunărea Brăila.

Începând de la 1 ianuarie am renunțat la națională, dorind să-mi concentrez eforturile spre îndeplinirea obiectivelor de la Handbal Club Dunărea Brăila. Urez mult succes echipei naționale în viitoarele acțiuni. A fost o experiență foarte utilă pentru mine, care sunt sigur că-mi va fi de mare folos în viitor, în carieră
, a spus Costică Buceschi.

FRH i-a mulțumit lui Buceschi pentru colaborare și a precizat că tehnicianul și-a încheiat contractul de comun acord, forul național menționând că ”speră să colaboreze cu acesta și în viitor, în alte proiecte”.

Horațiu Pașca, care va colabora de acum înainte cu selecționerul spaniol Ambros Martin, are 36 de ani și între 2013 și 2014 a antrenat Universitatea Jolidon Cluj, cu care a terminat campionatul pe locul 4 și cu care a participat în sferturile de finală ale Cupei EHF. Horațiu Pașca are o experiență importantă la nivel de juniori și a promovat mai multe jucătoare în loturile naționale, la diferite niveluri de vârstă.

Comentarii