Silviu Mares 5 iunie 2018

Incepand cu acest sezon Handbal Club Dunarea Braila infiinteaza echipa de Divizia A. Pe langa echipa mare si grupele de junioare si minihandbal, conducerea clubului a reusit sa infiinteze si o echipa de Divizie. Din aceasta echipa vor face parte multe brailence, eleve ale Liceului cu Program Sportiv, care au posibilitatea sa evolueze si sa creasca in valoare pentru a putea mai tarziu sa faca pasul catre echipa de Liga Nationala.

Ca un adevarat profesionist, profesorul Cristian Cezar Preda s-a alaturat acestui proiect al clubului, acesta uramand sa fie coordonatorul acestui proiect.

Ca si antrenor Cristian Preda a castigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2016, ca secund la Nationala de Tineret a Romaniei. Cu grupele de junioare ale Liceului cu Program Sportiv, Cristi Preda a participat la mai multe turnee finale, cea mai recenta medalie fiind cea de bronz de la junioare II din 2017.

De-a lungul anilor, Cristi Preda a fost atat antrenor principal cat si secund la echipa de Liga Nationala HC Dunarea Braila, cu care a reusit sa castige, ca antrenor secund, 3 medalii, doua de bronz si una de argint. El a fost si o scurta perioada de timp antrenor principal al echipei brailene, dupa plecarea lui Ioan Baban, caruia i-a fost antrenor secund.

Ma bucur de aceasta colaborare dintre Liceul cu Program Sportiv si HC Dunarea Braila, si anume formarea unei echipe de Divizie. Este o sansa pentru acesti copii din Braila sa joace si sa creasca in valoare. Preiau o echipa  de tinere talente si imi doresc ca fiecare dintre ele sa munceasca mult iar la un moment dat sa faca pasul catre echipa mare. Pentru ele este o mandrie ca joaca la un club precum Dunarea Braila si sunt convins ca fiecare isi doreste sa ajunga la echipa mare”, a declarat antrenorul principal al echipei de Divizie, Cristian Cezar Preda.

Prin infiintarea acestei echipe de Divizie, HC Dunarae Braila isi doreste sa creasca jucatoarele tinere brailence oferindu-le sansa de a evolua in meciurile de Divizie, lucru ce face ca trecerea sa fie mai usoara, de la nivel de juniori la seniori.

Comentarii