Silviu Mares 5 ianuarie 2013

CS Cuza Sport Braila va debuta in noul an cu meciurile pentru faza a II-a a Campionatelor nationale. Clubul care isi joaca meciurile de pe teren propriu in Sala de sport a Colegiului National Nicolae Balcescu din Braila, are angrenate in fazele superioare ale campionatelor nationale de juniori U13, U14, U15, U17 si U18.

Cei mai mici baschetbalisti de la grupele CS Cuza Sport Braila, cei de la U13, au reusit anul trecut performanta de a incheia grupa preliminara pe primul loc, cu 6 victorii din tot atatea partide. In perioada 21-23 decembrie 2012 trebuia sa se desfasoare faza a doua a Campionatului National de Juniori U13, dar din cauza conditiilor meteo nefavorabile turneele acestei faze au fost amanate pentru o data ce va fi stabilita ulterior de Federatia Romana de Baschet. Turneul se va juca la  Constanta si alaturi de CS Cuza Sport Braila vor mai participa CS Phoenix Constanta, CS Fly OC Constanta si CSS Buzau.

In urma tragerii la sorti pentru faza a II – a a CN U14, in baza criteriului coeficientului victorii/total si tinand seama si de criteriul geografic, CS Cuza Sport U 14 va evolua in grupa cu CSS Craiova, CSS Bacau si BC Athletic Constanta. Juniorii braileni au incheiat faza preliminara cu 4 victorii din tot atatea jocuri, baschetbalistii braileni invingand atat pe teren propriu cat si in deplasare pe CS Phoenix Constanta si BC Athletic Constanta.

La Under 15, CS Cuza Sport Braila a incheiat faza preliminara pe locul 2 in grupa, cu trei victorii si trei infrangeri, dar s-a calificat mai departe in seria a 2-a, intr-un turneu ce va avea loc la Bucuresti in organizarea CS Dinamo CSS 6 Bucuresti. La acest turneu vor mai participa ACS Dan Dacian 2, LPS Galati si clubul organizator.

La U17, CS Cuza Sport a terminat grupa preliminara tot pe locul secund, intr-o grupa de 6 echipe, acumuland 17 puncte, 7 victorii si 3 infrangeri, locul I fiind ocupat de CS Dinamo CSS 6 Bucuresti, singura echipa care a castigat in fata brailenilor in ambele partide, cealalta infrangere a brailenilor fiind in fata celor de la CSS Tulcea.

In seria 6 a categoriei U18, CS Cuza Sport s-a clasat tot pe locul 2, dupa Phoenix Galati, care a terminat seria fara nici o infrangere. Baschetbalistii braileni au acumulat 14 puncte, cu 5 victorii si 4 infrangeri. In faza urmatoare elevii lui Mircea Totolici vor juca in seria 3 din grupa valorica A, alaturi de LPS Focsani, CSS Medias ?i CNAV 1 Bucuresti.

Clubul CS Cuza Sport Braila a luat fiinta in anul 2007, avand ca membrii fondatori pe Mircea Totolici, Rugiubei Radu, Chiracu Antonio. De-a lungul celor 5 ani de activitate clubul a pregatit un numar de 150 de copii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.