Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Anamaria Corneanu 9 martie 2014
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, po
Cu ochii pe infractori, po

Cercetaţi pentru furt de energie electrică.
În dimineaţa zilei de 7 martie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au depistat două persoane care locuiesc în ansamblul de imobile de la km 10, din apropierea municipiului, care sustrăgeau energie electrică printr-un branşament improvizat pe casa scării. Faţă de B. Felicia (33 de ani) şi Ş. Gheorghe (59 de ani) au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt. Valoarea prejudiciului urmează să fie stabilită de societatea păgubită.

Tânără cercetată pentru furtul unei maşini de cusut

În ziua de 7 martie a.c., în baza unui mandat de percheziţie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Traian au descins la domiciliul localnicei I.Păuna (23 de ani), ocazie cu care au găsit într-una dintre camerele imobilului, în şifonier, o maşină de cusut electrică, bun care face obiectul unui dosar penal înregistrat cu autori necunoscuţi. S-a stabilit că tânăra în cauză a sustras maşina de cusut în ziua de 27.02.2014, din imobilul localnicei B.Tudora (23 de ani). Bunul găsit a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor şi faţă de I.Păuna s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Prins si incarcerat

Vineri, 7 martie a.c., judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au desfăşurat o acţiune pe linia depistării persoanelor pe numele cărora au fost emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Pe timpul acţiunii, a fost depistat N.Gheorghiţă (21 de ani), din municipiul Brăila, care a fost condamnat de către Judecătoria Brăila, la data de 4.03.2014, la executarea pedepsei de doi ani şi 6 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

Cercetat pentru violenţă în familie

La data de 08.03.2014, la orele 23:45, o patrulă din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila, în urma unui apel 112, a fost dirijată să se deplaseze pe strada Sebeşului, pentru aplanarea unui conflict familial. Poliţiştii l-au identificat la faţa locului pe R.Nicolae (38 de ani), despre care au stabilit că, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, şi-a agresat soţia, lovind-o cu palmele şi adresându-i injurii. Victima, R.Mariana (34 de ani), a depus plângere penală pentru infracţiunea de violenţă în familie.

Poliţiştii rutieri, prezenţi în trafic

În noaptea de 8 spre 9 martie a.c., efective de poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au desfăşurat acţiuni pe arterele de circulaţie din municipiu şi pe drumurile naţionale din judeţ, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool. Poliţiştii au constatat 8 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 4.650 de lei, şi au reţinut în vederea suspendării 4 permise de conducere, 3 pentru consum de alcool şi unul pentru depăşirea vitezei legale. De asemenea, au fost constatate două infracţiuni pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru care au fost întocmite dosare penale.

Exemple: 

În seara de 8 martie 2014, la orele 22:20, un echipaj de poliţie din cadrul Biroului Rutier l-a depistat în trafic pe B.Marius (34 de ani), din municipiul Brăila, în timp ce conducea autoturismul, pe Calea Călăraşilor, fiind sub influenţa alcoolului. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că avea în aerul expirat 0,59 mg/l alcool pur. I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie şi i s-a întocmit dosar penal, conform Codul penal.
În noaptea de 8 spre 9 martie a.c., la orele 2:18, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Brăila au oprit în trafic, pe Şoseaua Râmnicu-Sărat, autoturismul condus de brăileanul T.George (20 de ani). Poliţiştii l-au testat pe acesta cu aparatul etilotest şi a rezultat că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,49 mg/l. Prin urmare, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

În zilele de 7 şi 8 martie 2014, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din  municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi prevenirea, respectiv, combaterea infracţiunilor rutiere. Poliţiştii au constatat 132 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 34.665 de lei, au ridicat în vederea suspendării 3 permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

Comentarii