Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Anamaria Corneanu 11 martie 2014
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

 

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

A refuzat să-i restituie telefonul, fiind cercetat pentru abuz de încredere.

În dimineaţa zilei de 10 martie a.c., la orele 9:30, P.G. (17 ani), din oraşul Însurăţei, a sesizat, prin plângere, personalul de serviciu din cadrul Poliţiei oraşului Însurăţei, faptul că, în noaptea de 7 spre 8 martie a.c., i-a împrumutat un telefon mobil lui I.Gigel (19 ani), din acelaşi oraş, pentru a efectua un apel, dar acesta a refuzat să i-l restituie.

În urma sesizării, poliţiştii au demarat cercetările şi au recuperat telefonul, în valoare aproximativă de 900 de lei, pe care l-au predat reclamantului. Tânărului de 19 ani i-a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de abuz de încredere.

Avea autorizaţia de circulaţie provizorie expirată

Aseară, la orele 23:40, o patrulă din cadrul Biroului Ordine Publică l-a depistat în trafic pe brăileanul P.Alexandru (38 de ani), în timp ce conducea autoturismul, pe strada Carantina, din municipiu, având plăcuţele cu numărul de înmatriculare expirate, din data de 4 martie a.c. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, în conformitate cu prevederile Codului penal.

Femeie dată dispărută, găsită de poliţişti

La data de 10.03.2014, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Dichiseni, judeţul Călăraşi, au depistat-o, pe raza acestei localităţi, pe M.Nicoleta (39 de ani), domiciliată în comuna Tufeşti, judeţul Brăila, care era căutată de poliţiştii brăileni, întrucât fusese dată dispărută de la domiciliu. Femeia, cunoscută cu afecţiuni medicale, a declarat că, în perioada 18.02-10.03.2014, a vagabondat pe raza comunei Dichiseni şi a localităţilor limitrofe, nefiind victima niciunei infracţiuni. Aceasta a fost preluată de poliţiştii din cadrul Secţiei 5 de Poliţie Rurală Viziru şi încredinţată familiei. Reamintim că, la data de 24.02.2014, la orele 12:30, la sediul Postului de Poliţie Comunal Tufeşti s-a prezentat M.Gheorghe (68 de ani), din aceeaşi localitate, care a sesizat că, în ziua de 18.02.2014, fiica sa, M.Nicoleta, nu s-a mai întors la domiciliu.

Biciclist accidentat

Azi-dimineaţă, la orele 8:30, M.Vasile (71 de ani), din municipiul Brăila, în timp ce se deplasa cu bicicleta, pe o alee dintre două blocuri situate în apropierea Căii Călăraşilor, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus de M.Cristian (19 de ani), din Brăila, pe banda locală a căii respective, şi a fost accidentat. În urma impactului, biciclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând că victima avea 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conform prevederilor Codului penal.

Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

În ziua de 10 martie 2014, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi prevenirea, respectiv, combaterea infracţiunilor rutiere. Poliţiştii au constatat 129 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 16.535 de lei, şi au ridicat în vederea suspendării 4 permise de conducere.

 

 

 

Comentarii