Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Anamaria Corneanu 28 martie 2014
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

 

În ziua de 27 martie a.c., între orele 14:00-19:30, poliţişti de la Poliţia oraşului Însurăţei şi Secţia 5 de Poliţie Rurală Viziru au organizat şi desfăşurat două acţiuni pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică, pentru combaterea braconajului piscicol pe Dunăre, pentru prevenirea şi diminuarea fenomenului infracţional şi al faptelor de comerţ ilicit, efectuând şi verificări privind legalitatea transporturilor de mărfuri, în vederea combaterii evaziunii fiscale şi pentru identificarea conducătorilor auto care încalcă normele legale în vigoare. Poliţiştii au legitimat 21 de persoane, au verificat în trafic 12 autovehicule şi au constatat 6 contravenţii, în valoare totală de 2.140 de lei, conform Legii 61/1991 şi O.U.G. 195/2002.

 

Cercetaţi pentru furt de fier

Aseară, în jurul orelor 20:30, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Chiscani au observat un atelaj hipo care se deplasa pe un drum agricol, pe câmp, în apropierea comunei. La vederea poliţiştilor, cele două persoane din căruţă au fugit, abandonând vehiculul. În urma controlului efectuat, în coşul atelajului au fost găsite mai multe bucăţi de fier, despre care s-a stabilit că au fost sustrase de la conducta de termoficare aparţinând unei societăţi de profil. De asemenea, au mai fost găsite o butelie pentru aragaz, două tuburi de oxigen şi un aparat de tăiat metale. Atelajul hipo şi bunurile menţionate au fost transportate la sediul Postului de Poliţie Comunal Chişcani, în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii au stabilit că persoanele care au fugit se numesc P. Cosmin (22 de ani) şi B.M. (16 ani), ambii din comuna Chiscani. Aceştia au declarat că la comiterea faptei a participat şi G. Nicolae (27 de ani), din aceeaşi localitate. Poliţiştii au predat societăţii păgubite 11 bucăţi de fier, care cântăresc 2.060 kg, şi au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

 

Cercetat pentru braconaj cinegetic

La data de 25.03.2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus continuarea urmăririi penale faţă de suspectul S. Radu (69 de ani), din satul Măgureni, comuna Măraşu. În ziua de 27 martie a.c., în baza unui mandat de percheziţie domiciliară emis de Judecătoria Brăila, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat o percheziţie la locuinţa bărbatului, de unde au fost ridicate două arme de vânătoare, de calibru 12×2 mm, şi un număr de 16 cartuşe de vânătoare. Din cercetări s-a stabilit că, la data de 25.02.2014, suspectul s-a deplasat cu armele de vânătoare în Insula Mică a Brăilei, pe Fondul cinegetic nr.1 Vâlciu, unde a împuşcat un porc mistreţ, fără a fi autorizat în acest sens. Cel în cauză este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de vânătoare fără autorizaţie de vânătoare legală, vânătoarea în parcuri naţionale (zonă de protecţie integrală), vânătoarea în afara perioadei de vânătoare la specia respectivă, transportul vânatului dobândit în urma infracţiunii de braconaj şi uz de armă letală fără drept, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 407/2006, a vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic şi Codul penal.

 

Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

Ieri, 27 martie a.c., la orele 16:35, N. Florin (32 de ani), din Brăila, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe Şoseaua Baldovineşti, dinspre bulevardul Dorobanţilor, la intersecţia cu strada Magaziilor, a efectuat un viraj la stânga, moment în care a pierdut controlul asupra maşinii şi a intrat în gardul unei societăţi comerciale din zonă. Acesta a fost testat cu aparatul alcotest şi a rezultat că avea în aerul expirat 1,06 mg/l alcool pur. Acestuia i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie şi i s-a întocmit dosar penal.

Azi-noapte, la orele 00:30, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au depistat pe brăileanul B. Vasile (57 de ani), în timp ce conducea autoturismul pe Aleea Parcului fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcotest, a rezultat că avea în aerul expirat 0,71 mg/l alcool pur, motiv pentru care i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal, conform Codului penal.

 

Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

În ziua de 27 martie 2014, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi prevenirea, respectiv combaterea infracţiunilor rutiere. Poliţiştii au constatat 69 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 66.669 de lei şi au ridicat în vederea suspendării un permis de conducere.

 

 

Comentarii