Pro Braila 19 iulie 2014

lamai

Cura cu lămâie și ulei de măsline

 

Un tratament extraordinar de eficient pentru bila leneșă sau alte boli hepatice, și nu numai, este cura cu lămâie și ulei de măsline realizată dimineața pe stomacul gol. Cura consta în: a bea zeama unei lămâi cu o lingură de ulei de măsline (de preferat presat la rece), dimineața, imediat după trezire, iar apoi rămânem întinși pe partea dreapta 10-15 min. Această cură se recomandă să fie făcută fără întrerupere o perioada cât mai lungă de timp (1 luna – 3 luni), după care se poate face o pauză de 3–7 zile și se reia.

Cura cu lămâie, ulei de măsline și sare amară de 1 zi (Cura de curățare a bilei)

Această cură ne ajută în detoxifierea organismului. Este foarte bine să o facem la schimbarea anotimpurilor, când e necesară o “curățenie generală” în noi. Cura constă în a bea la ore foarte precise anumite soluții, pe care le vom prepara cu mare atenție chiar noi înșine. Pentru ca această cură să aibă efecte foarte bune asupra sănătății noastre, este extrem de important să respectăm întocmai toate indicațiile de mai jos.

Avem nevoie de următoarele ingrediente:

– 2 pliculețe de sare amară (sulfat de magneziu) de 30 g fiecare (se procură din orice farmacie)

– 200 ml ulei de măsline presat la rece

– zeamă de la 3 lămâi.

Sarea amara se dizolvă în 750 ml apă și se obține o soluție laxativă care se împarte în 3 pahare (câte 250 ml fiecare).

 

Atentie! În ziua respectivă vom mânca doar o masă ușoară, până la ora 10 dimineața cel mai târziu. Între ora 10 și 14 nu se va mânca nimic! În rest, pe tot parcursul zilei, se vor consuma NUMAI soluțiile respective, în felul următor:

La ora 14:00 – se bea primul pahar de soluție laxativă, din sare amară și apă (250 ml) .

La ora 16:00 – se bea soluția de sare amară din al 2-lea pahar (250 ml) .

La ora 18:00 – se bea uleiul de măsline și zeama de la cele 3 lămâi. Se pot bea fie în amestec, fie mai întâi uleiul, iar apoi zeama de lămâie. (Poate să apară o ușoară stare de vomă. Nu vă neliniștiți, ea va trece). Apoi, OBLIGATORIU, ne întindem 30 min pe partea dreapta! Vă poate fi de un real folos o sticlă cu apă caldă pe care să o plasați în zona ficatului.

La ora 22:00 – se bea ultima porție de soluție laxativă (250 ml).

Doar la ora 23:00 se poate mânca fie un orez bine fiert cu o bucățică de unt deasupra, fie un griș cu lapte. Pe parcursul curei este permis să se bea apă de câte ori ne este sete, cu excepția a 2 ore, una înainte și una după ce a fost băut uleiul de măsline. Atunci e indicat să ne abținem de la a bea apă.

După o vreme de la terminarea curei propriu-zise, veți avea multe scaune. Veți putea observa eliminarea excesului de bilirubină sub forma unor biluțe verzi gelatinoase (deoarece sunt îmbibate cu ulei), eliminarea colesterolului sub formă de biluțe albe, iar nisipul și mâlul sunt eliminate ca atare. Este important ca după această cură cu lămâie sa fiți atenți la regimul alimentar. Un regim vegetarian este recomandat. Nu se beau băuturi alcoolice și nici nu se fumează. Ar fi foarte bine dacă ați reuși să eliminați din viața dumneavoastă aceste obiceiuri aducătoare de mari cantități de toxine în corp.

Excepții:

Pentru cei cu diabet se poate mânca normal pe parcursul curei, în cantități foarte mici, cu excepția a 2 ore, una înainte și una după ce s-a băut uleiul de măsline.

Cei cu gastrită hiperacidă și ulcer nu folosesc soluția laxativă, ei vor folosi doar soluția uleioasă de la ora 18:00. Pentru ei este necesar ca, timp de 2 zile, începând cu ziua în care fac cura, să facă 2 clisme pe zi: una dimineață și una seara, cu 2 litri de ceai de mușețel.

Cura cu apă și cu lămâie

 

Apa cu suc de lămâie este un foarte bun detoxifiant pentru organism. Conținutul său bogat în vitamina C este un puternic antioxidant ce are rolul de a lupta împotriva radicalilor liberi și, în felul acesta, de a lupta împotriva răcelilor și a gripei. Având în vedere că o mare parte din organismul nostru e alcătuit din apă (70%), apa cu lamâie se asimilează extrem de ușor impregnând întregul nostru mediu intern și, astfel, regenerându-l, purificându-l și stimulând metabolismul. Dacă hidratarea este insuficientă sau dacă apa lipsește din organism, poate provoca dureri de cap, constipație, uscarea și îmbătrânirea premature a pielii și poate crește chiar riscul atacurilor de inimă și al cancerului la nivelul vezicii urinare. Când apa este suficientă, ea menține constantă temperatura organismului, protejează măduva spinării și articulațiile și menține sănătatea rinichilor. Apa este absolut necesară în procesele de digestie și absorbție, în procesul circulator și în cel de excreție. Deci, putem concluziona că, dacă reușim să ne formăm un obicei bun în a bea constant apă cu lămâie, putem beneficia de o sănătate perfectă.

Apa cu lămâie este un energizant natural extrem de eficient si ieftin, hidratând, revitalizând și oxigenând organismul.

În cartea sa, “Biological Ionization in Human Nutrition”, A. F. Beddoe spune despre beneficiile apei cu lămâie:

Apa cu lămâie poate fi consumată de toate persoanele care o pot tolera. Dacă nu există alergie la lămâie (puține sunt persoanele care au alergie la lămâie!) și nici nu există ulcere adulte, atunci toți adulții și majoritatea copiilor ar trebui să consume apă cu lămâie.

Iată de ce:

– lămâia funcționează ca un agent natural de întărire a enzimelor ficatului atunci când acestea sunt scăzute;

– ficatul produce din sucul de lămâie proaspăt mai multe enzime decât ar produce din orice alt aliment;

– lămâia ajută la oxigenarea organismului și în metabolismul calciului, deoarece reglează nivelul de cardohidrați din sânge care afectează nivelul de oxigen din sânge.

Pentru aceasta este recomandat ca dimineața, pe stomacul gol, să bem sucul de la o lămâie sau de la o jumătate de lămâie, dizolvat într-un pahar cu apă. În felul acesta începem o nouă zi cu un alt tonus, mult mai plin de voioșie, energizați și plini de viață, și putem fi siguri că eventuala celulită sau kilogramele în plus de pe abdomen nu vor mai exista.

O altă variantă a curei cu apă cu lămâie este să dizolvăm sucul unei lămâi în 2 l de apă și să bem apă cu lămâie pe parcursul întregii zile. Iar altă variantă este să bem apa cu lămâie în 2 reprize, dimineața și seara. De asemenea, putem avea în vedere că și numai 2–3 picături de lămâie în 2 l de apa, o purifică.

Cura cu lămâie de 16 zile

Această dietă ne ajută nu numai să scădem în greutate, ci să și realizam un proces de detoxifiere a organismului și, de ce nu, să punem bazele unui stil de viață sănătos, pentru că numai așa ne putem păstra o siluetă de invidiat, o formă fizică excelentă și, nu în ultimul rând, sănătatea. Sucul de lămâie ajută la eliminarea celulitei prin intensificarea arderilor lipidice și creșterea tonusului vascular.

Cura cu lămâi de 16 zile constă în consumul sucului de la o lămâie în prima zi, sucul de la 2 lămâi în a 2-a zi, consumul sucului de la 3 lămâi în a 3-a zi și tot așa până ajungem în a 7-a zi să consumăm sucul de la 7 lămâi. Se face pauză 2 zile, iar apoi se începe cu sucul de la 7 lămâi în prima zi, de la 6 lămâi în a 2-a zi și tot așa, în sens inver,s pănâ când ajungem să consumăm sucul de la o lămâie în cea de a 7-a zi, care este, de fapt, a 16-a zi a curei. Sucul lămâilor poate fi consumat cu apă sau în combinație cu ceai. Este important să fie ingerată o cantitate mare de apă sau ceai: 2–3 l pe zi.

 

Un studiu american a demonstrat că adăugarea sucului de lămâie în ceaiul verde îmbunătățește cu 80% efectele catecinei (principalul antioxidant din ceai). Catecina, ajutată de lămâie, își realizează efectul prin neutralizarea radicalilor liberi, scăzând astfel stresul oxidativ. Atenție, însă, persoanele cu afecțiuni gastrice nu pot urma o astfel de cură.

Cura cu lămâie și miere de albine

Se stoarce zeama de la o jumătate de kilogram de lămâi și se adaugă miere de albine până umplem un borcan de 800 g. Se amestecă conținutul cu o lingură de lemn, se acoperă borcanul și se lasă la macerat 24 h. Acest amestec este bun atât pentru adulții slabi sau supraponderali, cât și pentru copiii slabi și anemici, reglând și armonizând greutatea corporală. Se iau 3 linguri pe zi, dimineața, la prânz și seara, înainte cu 30 min. de masă, pentru adulți, iar copii vor lua 3 lingurițe pe zi în același mod, pentru o perioada de cel puțin 1 lună și jumătate, după care putem lua o pauză de câteva zile și se reia aceasta cură.

Cura cu suc de lămâie, morcov, castravete și sfeclă

Aceasta combinație de sucuri este una dintre cele mai eficiente pentru epurarea vezicii biliare, a rinichilor, a prostatei și a glandelor sexuale. Se bea un pahar de suc care va conține sucul unei lămâi în amestec cu restul sucurilor, de morcov, castravete și sfeclă, de 3-4 ori pe zi. Dacă veți realiza aceasta cură, în numai câteva săptămâni veți putea elimina nisipul sau pietrele de la nivelul vezicii biliare sau al rinichilor, în cazul în care sunteți suferinzi. Pot apărea dureri mari în timpul acestor eliminări, dar nu vă speriați, puteți să vă ușurați suferința făcând băi calde pentru dilatarea canalelor biliare sau a celor urinare, iar după câteva zile de eliminări, vă veți simți sănătoși și regenerați.

Cura cu lămâie, grapfruit și portocale pentru purificarea limfei

Prin regimul alimentar în care predomină carnea, combinat cu consumul de cafea, alcool și tutun, se aduce un mare aport de toxine în organism. După cum știm, majoritatea bolilor sunt rezultatul acestui regim de viață nesănotos care impurifică fiecare celulă a corpului nostru. Apare senzația de greutate, confuzie, inerție, îmbâcseală, atât la nivel fizic, cât și la nivel mental și chiar sufletesc. Acesta este un semnal de alarmă pentru a ne transforma obiceiurile în mod benefic. Lămâia este unul dintre ajutoarele noastre de nădejde!

Aceasta cură constă în a bea dimineața, la trezire, un pahar mare de apă cu sare amară. Acest gest are ca efect atragerea toxinele prin intermediul limfei la nivelul intestinului gros, fiind apoi eliminate prin scaun. Pentru a preveni dezhidratarea corpului, se beau 2 l de suc (pe zi) de lămâie, grapefruit, portocală și apă, din jumătate în jumătate de oră primul pahar, la jumătate de oră după ce am băut soluția alcalină de dimineață. Nu se mănâncă nimic, în afara sucului. Dacă totuși ne este foame, putem mânca portocale sau felii de țelină. Această cură de dezintoxicare durează 3 zile. În a 4-a zi putem începe să bem sucuri de legume, precum și din alte fructe decât citricele. De asemenea, putem mânca felii de fructe sau legume sau orez bine fiert cu o linguriță de unt sau nuci măcinate. Se poate consuma și miere. Ar fi foarte bine ca, în continuare, să vă orientați spre un regim vegetarian sau lacto-vegetarian.

Comentarii