Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Silviu Mares 30 martie 2014
seism vrancea
Cutremur resimtit si la Braila
Cutremur resimtit si la Braila

Sâmbătă 29 martie, la ora 21.18 și intensitate IV, în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, s-a produs un cutremur de 4.9 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost resimțit și în Brăila, iar după producerea lui siteul Institutului Național de Fizică a Pământului a fost luat cu asalt de românii dornici să afle cât mai multe informaţii.

Din cauza traficului prea mare însă, site-ul INFP a fost nevoit să folosească o variantă simplificată a paginii web, unde sunt oferite doar datele cele mai importante ale evenimentului. Adâncimea cutremurului a fost de 135 de kilometri.

Acest cutremur a fost precedat tot în aceeași zi de alte trei cutremure. Sâmbătă dimineață, în zona seismică Vrancea, s-a produs un cutremur de peste 4,3 grade pe scara Richter, urmat de alte două cutremure, la diferență de aproximativ șase ore.

Primul cutremur de sâmbătă a avut 4,3 grade pe Richter și s-a produs la o adâncime de 147 de kilometri, în zona seismică Vrancea, județul Buzău. A avut loc la ora 3:55.

Al doilea seism a fost la ora 9:59. A avut magnitudinea de 2,9 grade pe Richter. S-a produs la o adâncime de 111 km, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. Al treilea cutremur a avut loc în județul Buzău, la ora 14:36. A avut magnitudinea de 3 grade pe Richter și s-a produs la 137 de kilometri adâncime.

 

Comentarii