Silviu Mares 7 decembrie 2018
Cuza Sport Brăila nu renunță și joacă numai cu juniori în Liga Națională

Vineri seara, la Mediaș, Cuza Sport Brăila a disputat meciul din restanță din prima etapă a Ligii Naționale grupa B, cu CSM Mediaș. Echipa pregătită de Mircea Totolici a mers la Mediaș cu doar 10 jucători, dintre care opt născuți în anul 2000 sau mai mici. CSM Mediaș a câștigat fără drept de apel cu 156-39 (39-10, 35-13, 37-7, 45-9).

Brăilenii au marcat primul coș al meciului prin Florin Voiculeț, apoi medieșenii au trecut la conducere, scor 5-2. Voiculeț a marcat din nou două puncte pentru Cuza Sport Brăila. CSM Mediaș s-a distanțat apoi la 30 de puncte până când Alexandru marin a marcat următoarele două puncte pentru oaspeți. La finalul sfertului I Mediașul avea 29 de puncte avans, scor 39-10, după ce în ultimul minut Cuza Sport a marcat două coșuri de două puncte prin Voiculeț și Bogatu.

În debutul sfertului al doilea CSM Mediaș s-a distanțat la 37 de puncte, scor 47-10. La jumătatea sfertului vansul medieșenilor s-a mărit la 41 de puncte, scor 57-16, pentru ca la pauza mare să se intre la scorul de 74-23.

După pauză tinerii jucători brăileni au avut un start foarte slab și în primele cinci minute nu au marcat nici un punct, dându-le posibilitatea gazdelor care au marcat 32 de puncte să se distanțeze la 81 de puncte, scor 104-23. Abia la acest scor brăilenii au marcat primul coș din repriza a doua, prin Vlad Popescu. La finalul sfertului al treilea scorul a fost 111-30.

În ultimul sfert al meciului gazdele au continuat să-și mărească avantajul și la jumătatea părții a patra a meciului aveau 103 puncte avans. Florin Voiculeț a reușit un coș de trei puncte imediat după intrarea în ultimele cinci minute ale meciului, dar nu au putut opri iureșul ofensiv al gazdelor, cărora le-a intrat aproape tot ce au aruncat la coș, iar diferența la final a fost de 117 puncte, cea mai severă înfrângere a echipei brăilene.

Punctele celor de la Cuza Sport Brăila au fost marcate de: Florin Voiculeț -20 (un coș de 3 puncte), Vlad Popescu -4, Alexandru Marin -4, Cristian Surdu -3 (un coș de 3 puncte), Flavius Munteanu -2, Andrei Bogatu -2, Vlad Beliciu -2, David Bejan -2. Au mai jucat: Alexandru Koler și Eduard Mârza.

Mâine, de la ora 12.00, cele două echipe se vor întâlni din nou, într-un meci contând pentru etapa a VII-a din grupa B a Ligii Naționale.

Comentarii