Silviu Mares 17 mai 2017
Cuza Sport invinsa in deplasarea de la Rapid Bucuresti
Cuza Sport invinsa in deplasarea de la Rapid Bucuresti
Cuza Sport invinsa in deplasarea de la Rapid Bucuresti

Marți după amiază, în penultima etapă a fazei semifinale a campionatului Ligii 1 la baschet masculin, CS Cuza Sport Brăila a suferit a doua înfrângere, în fața celor de la Rapid București. Deja calificați la turneul final de promovare în Liga Națională, baschetbaliștii de la Brăila au tratat meciul cu giuleștenii mai relaxați, dar și aflați într-o zi proastă în care mingea parcă nu a vrut să intre în coș. Rapid a bifat o victorie de palmares, cu scorul de 82-67, după un meci în care veterenul Angel Santana a fost cel mai bun jucător al lor. La brăileni s-a simțit și absența celor doi jucători din Serbia, care vor fi prezenți la meciurile de la turneul final.

Cuza Sport Brăila a început bine meciul, au condus cu 2-0 și 4-2, și de la scorul de 4-4, la jumătatea primului sfert conduceau cu 12-4. Movileanu a reușit apoi un coș de 3 puncte și Brăila s-a distanțat la 11 puncte, scor 15-4, cea mai mare diferență de scor pe care a avut-o Cuza Sport în meciul cu Rapid. Aceiași diferență s-a înregistrat și la finalul sfertului, când echipa pregătită de Cătălin Ștefănescu conducea cu 26-15.

În sfertul al doilea brăilenii au redus motoarele, considerând că se pot impune fără prea mult efort în meciul cu rapidiștii. La jumătatea sfertului secund Cuza Sport conducea cu 33-26, apoi au mai avut 10 puncte avans, pentru ca la pauza mare să se intre la scorul de 43-38.

După pauză, în primele 3 minute, brăilenilor nu le-a intrat nici un coș și gazdele au trecut în avantaj, 47-43. Căpușan a reușit să spargă gheața, dar Rapid s-a desprins la cinci puncte în minutul 36. Voiculeț cu două puncte de la linia de libere și Corneanu cu un coș de 3 puncte au reușit să egaleze la 51 și se părea că revinimentul gazdelor a fost doar un simplu foc de paie. Brăilenii au continuat să rateze nepermis, în timp ce gazdelor a început să le intre aruncările de la distanță, iar la finalul sfertului 3 Rapid conducea cu 62-57.

Nici în ultimul sfert Brăila nu și-a revenit, iar bucureștenii au profitat și s-au distanțat de la 64-61 la 73-61, când mai erau mai puțin de 4 minute de joc. Giuleștenii au avut chiar și 17 puncte avans, la scorul de 81-64, pentru ca la final rezultatul să fie, Rapid București – Cuza Sport Brăila 82-67 (15-26, 23-14, 24-14, 20-10).

Pentru Cuza Sport Brăila au marcat: Adrian movileanu -13 puncte (2x3p). Andrei Căpușan -13, Andrei Iliescu -11, Florin Voiculeț -11, Andrei damian -9 (2×3), Cristian Corneanu -7 (1×3), Ciprian Țelinoiu -3.

De la Rapid cele mai multe puncte au fost marcate de Angel Santana și Cătălin Bordei, ambii cu câte 21 de puncte marcate.

În ultima etapă din faza semifinală, Cuza Sport Brăila va întâlni sâmbătă, 20 mai, de la ora 17.00, în Sala polivalentă Danubius din Brăila, pe BC Timba Timișoara. După dușul rece primit în Sala Rapid din București, baschetbaliștii de la Brăila trebuie să se mobilizeze și să încheie această fază a competiție cu o victorie, mai ales că au de luat o revanșă, după ce în tur au pierdut la Timba Timișoara cu 71-51.

Comentarii