Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Silviu Mares 20 iunie 2018

Staţiunea Lacu Sărat din judeţul Brăila este vizitată anual de mii de turişti, majoritatea persoane vârstnice. Vara, staţiunea înseamnă pentru mulţi turişti: soare… apă… sănătate…relaxare… Dar, pe aceasta mizează şi cei certaţi cu legea: aglomeraţia şi neatenţia sunt premise pentru infractori să acţioneze în voie.

Pentru ca sejurul în staţiune să nu vă fie afectat, în cadrul campaniei ”100 de zile de mesaje preventive” poliţiştii brăileni recomandă să nu uitaţi de asigurarea bunurilor personale, în staţiune, în camera de hotel sau pe plajă.

Iată care sunt sfaturile polițiștilor: 

  • Când mergeţi la plajă sau la o plimbare prin staţiune, nu luaţi sume mari de bani cu dumneavoastră, ci doar strictul necesar.
  • Nu puneţi bani şi acte în rucsacuri purtate în spate! O borsetă sau o gentuţă ,,turistică”, ţinută în faţă şi protejată cu mâna, constituie o modalitate foarte bună de păstrare a valorilor;
  • În vacanţă se leagă repede prieteniile: pe plajă, în sălile de tratament, în restaurant…fiţi precauţi şi nu vă lăudaţi cu sumele de bani pe care le deţineţi la dumneavoastră pe perioada sejurului;
  • Aţi fost cazaţi la parter sau la etajul întâi? Chiar dacă este caniculă, nu lăsaţi geamurile sau uşile de la balcon deschise! Riscaţi să aveţi musafiri nepoftiţi, care vă vor face ,,curăţenie” în cameră!
  • Cheile de la camera de hotel pot fi pierdute cu uşurinţă atunci când mergeţi la plajă. Iar dacă pe cheie mai este trecut şi numele hotelului şi numărul camerei, hoţii vor merge direct la ţintă! Aşa că, ar fi mai bine să lăsaţi cheia la recepţie, unde este în siguranţă;
  • La plajă este recomandat să nu mergeţi singuri, ci împreună cu alte familii, astfel încât supravegherea bagajelor pe plajă să o realizaţi prin rotaţie.

Comentarii