office 22 noiembrie 2012
Braila are cele mai multe camere video din tara pentru monitorizarea orasului
Braila are cele mai multe camere video din tara pentru monitorizarea orasului
Braila are cele mai multe camere video din tara pentru monitorizarea orasului

Braila are cele mai multe camere video din tara pentru monitorizarea orasului, respectiv 266 camere in 69 de zone cu potential infractional din municipiu.

Sistemul de monitorizare video a municipiului Braila, proiect in valoare de peste 3,5 milioane lei, realizat cu fonduri europene, care are drept scop prevenirea criminalitatii si cresterea sigurantei locuitorilor, a devenit joi functional.

Proeictul este implementat prin Programul Operational Regional 2007-2013, axa prioritara „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”.

„Camerele inregistreaza 24 de ore din 24, astfel incat, la un anumit moment cand apare o anumita discutie despre un eveniment petrecut in acea zona, se poate merge pe inregistrarea respectiva si se poate vedea ce s-a intamplat. Chiar daca nu vom inlatura definitiv infractionalitatea, va fi o diminuare semnificativa a zonei infractionale. Pasul doi este sa facem o legatura catre politia nationala, jandarmerie, ISU, astfel incat sa se poata interveni in cel mai scurt timp si cat mai eficient”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

Potrivit directorului Directiei Strategii, Programe si Proiecte de Dezvoltare, Relatii Internationale din cadrul Primariei Braila, Iuliana Neagu, din valoarea totala a proiectului de 3.545.234 lei s-a facut o economie de 1.423.872 lei, suma ramasa urmand sa fie investita in celelalte proiecte din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare.

„Este un inceput al unei normalitati in Braila in ceea ce priveste monitorizarea. Sa ne asteptam ca se vor mai sparge trei, patru, sapte camere, chiar daca sunt sus. Va reamintesc ca, atunci cand s-a tras cablu tv la Braila, era un campionat care mai de care sa taie cablul respectiv. Pana ne vom obisnui si cu astfel de sisteme, va mai trece apa pe Dunare, dar cu siguranta este un factor care va scadea numaru de infractiuni”, a declarat presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

Directorul Politiei Comunitare Traian Jipa a declarat ca va face tot posibilul sa existe o stransa colaborare cu politia nationala, jandarmerie, ISU, UPU, „astfel incat fenomenul infractional sa fie redus”.

Braila are cele mai multe camere video din tara pentru monitorizarea orasului
Braila are cele mai multe camere video din tara pentru monitorizarea orasului

Proiectul urmareste cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in municipiul Braila, cu precadere in zonele identificate ca avand un potential infractional ridicat, prevenirea fenomenelor infractionale prin monitorizare video si interventie rapida in cazul comiterii unor ilegalitati.

Potrivit proiectului, sistemul video va facilita activitatile de prevenire a infractionalitatii, prin determinarea din timp a conditiilor de aparitie a infractiunilor, realizarea unor baze de date pentru analiza evenimentelor si scaderea timpului de raspuns in cazul interventiilor pentru situatii de urgenta.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.